De aarde is 100% plat

20200417 W.4.10 - God ervaren 1

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | De aarde is 100% plat

De aarde is plat. Iedereen was ervan overtuigd. Zo is het. Ze konden de hele aarde niet zien en wat ze wel zagen was plat. Pas dus op dat je niet van de aarde valt!

Haha, hoe konden mensen destijds zo dom zijn? ‘Een beetje dom’, kan ik beter zeggen.

  • “Ik bid al heel lang, maar ik merk eigenlijk niets van God…”
  • “Waar is Hij al die tijd?”
  • “Ik zie Hem niet, dus Hij is er niet…”

Herken je deze gedachten? Is dit ook een beetje dom? Welnee, het is menselijk!

Wij willen zekerheid. Hoe kun je iets geloven als je het niet ziet? Hoe kun je je leven aan een God geven die je nog nooit de hand heeft gedrukt? Hoe dan? Miljarden mensen over de hele wereld zijn diep, diep overtuigd van Gods bestaan. Ze ervaren het. Een wonder!

God blijft niet ver weg, maar wil dichtbij komen in jouw leven. Als Hij dichtbij komt, gaat er een wonder in je binnenste gebeuren. Een wonder van vrede. Iets van binnen gaat borrelen. Je weet het zeker. Nieuwe hoop, nieuwe verwachting, nieuw levenslust borrelt omhoog. Je ziet het niet, maar het is er wel. 

Zijn Zonlicht laat alles in jouw leven oplichten. Als het buiten bewolkt is, is de zon niet weg. Je ziet hem niet, maar hij is er wel. 

Dat is de wonderlijke kracht van geloof. Onmogelijke dingen worden mogelijk. Je ziet het niet, maar je ontdekt het vanzelf. 

“Het geloof is de zekerheid dat de dingen die we verwachten, ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we [ nog ] niet zien.” (Hebreeën 11:1, BB)  

Wil je God meer ervaren in je leven? Zullen we samen naar God toegaan en bidden?

“Lieve Heer, U bent er. Ik weet het, maar ik voel U niet. Ik merk niets van U. Kunt U een wonder in mijn hart doen? Ik doe de deur van mijn hart wijd open. Welkom in mijn binnenste. Ik zie uit naar de manier waarop U vandaag zult laten merken dat U er ook echt voor mij bent. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.