Dank U voor wat ik nu al heb!

IWJ Thanks-2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Dank U voor wat ik nu al heb!

Gisteren vierde veel Amerikanen Thanksgiving. Deze feestdag waait langzaam maar zeker over naar Nederland. Deze dag wordt altijd gevolgd door ‘Black Friday’, iets wat in Nederland al steeds meer aandacht krijgt. Veel mensen gebruiken deze dag om flink te shoppen. Maar het is dan goed om ook even de tijd te nemen en na te denken over hoeveel we al hebben om dankbaar voor te zijn.

Daarom deel ik graag het volgende verhaal met je (oorspronkelijk gedeeld door Dan Asmussen op Facebook).

Op een dag nam een ​​zeer rijke vader zijn zoon mee op reis naar het platteland om hem te laten zien hoe arme mensen leefden. Ze brachten er enkele dagen door op een boerderij met een gezin dat niet veel te bieden had.

Toen ze naar huis terugkeerden, vroeg de vader aan zijn zoon:

“Vond je de reis leuk?”

“Oh ja, heel leuk, pa!”

“Heb je gezien hoe arme mensen leven?”

“Ja!” Antwoordde de zoon.

“Dus wat heb je van de reis geleerd?”

De zoon antwoordde: “Ik zag dat wij één hond hebben en zij hebben er vier. Wij hebben een zwembad dat naar het midden van onze tuin reikt, en zij hebben een meer zonder einde om in te zwemmen. Wij hebben lantaarns in onze tuin en zij hebben ‘s nachts de sterren. Ons terras reikt tot aan de voortuin en zij hebben de hele horizon. Wij hebben een klein stukje land om van te leven, en zij hebben gigantische velden. Wij hebben dienaren die ons dienen, maar zij dienen anderen. Wij kopen ons eten, maar zij verbouwen het. Wij hebben muren om ons te beschermen; zij hebben vrienden om hen te beschermen. “

De vader van de jongen was sprakeloos.

De zoon voegde eraan toe: “Pa, bedankt dat je me hebt laten zien wat het betekent om echt rijk te zijn.”

Wat voor de ene persoon waardeloos is, is voor een ander een schat. Het gaat allemaal om het perspectief dat je hebt.

Wat zijn voor jou echte rijkdommen? Goederen, voorwerpen, bezittingen, enz. Of liever een relatie met God, vrede met jezelf, vriendschap met anderen, etc.?

Vergelijken zorgt er vaak voor dat je niet meer tevreden bent. Te vaak vergeten we de echte schatten en gaan we in plaats daarvan tekeer over wat we niet hebben en wat we zouden willen bezitten.

De Bijbel zegt: “Maar het dienen van God is wel een grote rijkdom, als we ook tevreden zijn met wat we hebben. Want we hebben niets op de wereld meegebracht [ toen we geboren werden ], en het is duidelijk dat we ook niets uit de wereld kunnen meenemen [ als we sterven ]. Als we onderdak, eten, drinken en kleren hebben, moeten we tevreden zijn.” (1 Timotheüs 6:6-8, BB)

Tevredenheid en dankbaarheid zijn twee fundamentele waarden in het Koninkrijk van God. Ze zijn belangrijk om elke dag mee te leven! Hoewel God onze behoeften wil vervullen, moeten we toch leren om tevreden te zijn met wat we vandaag hebben.

Ik moedig je aan om God dankbaar te zijn voor alles wat Hij je al heeft gegeven. Onthoud: “Immers, Zijn Goddelijke kracht heeft ons alles geschonken wat tot het leven en de godsvrucht behoort, door de kennis van Hem Die ons geroepen heeft door Zijn heerlijkheid en Zijn deugd.” (2 Petrus 1:3, HSV)

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Ramon Kroes op 23 november 2018 om 12:25 pm

  Here ik wil u danken voor al hetgeen u voor mij heeft gedaan.
  Ik loof u en wil danken voor genade die u mij steeds weer schent.
  Alles in dit leven komt door uw genade tot stand.
  Ik zal u altijd dankbaar zijn.

  Ik vind het echter jammer dat ik pas op late leeftijd tot geloof ben gekomen.
  Maar u weet exact wat er in mijn leven zal geschieden en daarbij aan genade nodig.
  Ik wacht uw instructies af.

  Uw dienaar
  Ramon