Crisis!

20200301

Mijn moeder rookte als een schoorsteen. Ze kon er maar niet mee stoppen. Het bekijken van foto’s met zwarte longen hielp niet om haar laatste peuk uit te drukken. Keer op keer probeerde ze weer te stoppen. Dan kwam ik thuis en vond ik haar verstopt achter de garage met een sigaretje. Eentje, nog eentje dan. Vreselijk vond ze het. Totdat het kookpunt van haar frustratie over het feit dat ze niet zonder de sigaretten kon, was bereikt. 

Het was klaar!

Wat heb je nodig om te veranderen? Soms een crisis. Nee… dat wil je toch niet. En toch blijkt uit onderzoek dat wij bereid zijn om te veranderen als er een groot frustratie punt is bereikt op een bepaald vlak. Of anders moeten we uitzonderlijk gemotiveerd zijn om te veranderen.  

Hoe zit dat bij jou? Is er iets in je leven dat je dolgraag zou willen veranderen? Verlang je naar vernieuwing? Is jouw frustratie punt bereikt? Denk je soms: “Ik ben er zo klaar mee!”?

Een onverwacht bezoek aan de dokter kan je helpen om gezonder te gaan eten. Maar je hoeft niet per se te wachten op jouw crisissituatie. Je kunt vandaag al kiezen om een eerste stap te zetten.

De Bijbel moedigt ons aan: “Kies dan toch het leven, zodat u en uw kinderen mogen leven!”

(Deuteronomium 30:19, HTB)

  • Kies!
  • Wat wil je? 
  • Wat wil je echt?

God wil je ondersteunen. Hij is altijd bij jou. Met Hem mag je elke stap in je leven zetten. Het is zoveel eenvoudiger om voor het leven te kiezen in plaats van af te wachten totdat er een crisis plaatsvindt. 

En het is haar gelukt! Mijn moeder heeft de sigaretten jaren geleden voor het laatst uitgedrukt. 

Ik daag je uit om vandaag het volgende te doen: Druk je frustratie uit en klik je nieuwe gewoonte aan.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Abdalah Baroud op 1 maart 2020 om 5:54 am

    Ik rook en besef dankzij dit boodschap vanmorgen dat het afhankelijk van nicotine in de weg staat voor mij om God volledig mij te bevrijden en volop overgave Jezus te omarmen en zijn kracht zijn werk laten doen om van mij een trouwe dienaar te maken. Ik probeer dit rest van de dag mij te richt met gebed dit vuiligheid te verwerpen. Ik vraag Wilma en Eric en alle broeders en zusters voor mij te bidden in de Naam van Jezus.

    Dutchy