Crisis! Ik kan het niet vinden!

10 juli 2023

Zoonlief rent de trap op, de trap weer af, loopt door de kamer, door de keuken en naar zolder. Wat is er?’, vraag ik. ‘Ik ben mijn sleutels kwijt, nu kan ik niet weg en ik MOET weg.’

‘Ik heb overal gekeken,’ zegt hij.
‘Heb je al in je jaszak gekeken?’, vraag ik voorzichtig.

Hij kijkt me aan. Loopt naar de gang en komt met een enorme glimlach terug.
‘Ik heb ‘m!’ 

Soms zoeken ook wij overal naar rust en geluk in ons leven. We gaan nog een tandje harder lopen. Werken over. Het frustratieniveau neemt toe. De druk stijgt in ons binnenste. We bedenken zelfs grootse plannen voor een iets gelukkiger leven.

  • Als ik een weekje op vakantie ga, dan… 
  • Als ik een cursus ‘mindfulness’ ga volgen, dan…

Jezus zegt: ‘Zoek mij’ 

Al het andere wat je nodig hebt, zal je geschonken worden. Begin met zoeken op de meest logische plek: bij Hem. Doe niet moeilijk. Ren niet de trap op en af. Hou het leven eenvoudig. Begin bij Jezus!

‘Geef het Koninkrijk van God en het doen van Gods wil de eerste plaats in jullie leven. Dan zal Hij jullie al deze dingen geven.’ (Matteüs 6:33, BB)

Waar ren jij op dit moment de trap voor op en af?

  • De angst voor de toekomst van je kind?
  • Je financiën?
  • Een partner?
  • Minderwaardigheid?
  • Het vinden van een baan met meer uitdaging?

Ren naar Jezus. Ga zitten en denk aan Hem. Vraag Hem om je te helpen vinden wat je zoekt. Ik heb goed nieuws. Je hoeft niet ver te zoeken; Jezus is nu al bij je! Je zult steeds meer van Hem gaan merken in je leven, als je vol geduld al je zoektochten bij Hem begint. Ik zegen je met wijsheid. Dat het je lukt om regelmatig aan de woorden die ik vandaag vanuit mijn hart met je deel, te denken. 

Zoek Jezus
en je vindt alles

Zullen we samen bidden?
‘Zo vaak zoek ik het overal en vergeet ik om bij U te beginnen. Wilt U mij laten zien waar ik de trap op en af ren, terwijl ik de sleutel in mijn handen heb. Ik zie uit naar Uw wijsheid in mijn dagelijks leven. Help mij, Heer. Amen!’

Nog even dit:

  • Als je jouw sleutels kwijt bent, kijk dan eerst even in je jaszak:)

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?