Blijf trouw aan de wegen van de Heer

IWJ FB 1.29

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Blijf trouw aan de wegen van de Heer

Enkele jaren geleden moest ik een keuze maken die mij mijn baan kostte. Na het sturen van 300 open sollicitaties, kreeg ik mijn eerste baan in de seculiere wereld als receptionist. Helaas werd mijn contract drie weken later al verscheurd, nadat mijn integriteit op de proef gesteld was! Dit is wat er gebeurde…

Op een dag, toen ik in het kantoor van de manager was, pakte ik de telefoon op zoals gewoonlijk. De beller wilde graag iemand spreken die in dezelfde ruimte als ik was. De manager fluisterde tegen me: “Zeg dat de persoon die ze proberen te bereiken er niet is.” Ik antwoordde: “Het spijt me, maar ik wil niet liegen. Dat gaat in tegen wat ik geloof.” Ondanks haar aandringen, bleef ik bij mijn standpunt. De derde keer beval ze me: “Zeg dat ze hier niet is, of je bent direct ontslagen!” Toen ik opnieuw weigerde, pakte ze de telefoon uit mijn handen en werd ik op staande voet ontslagen.

Voordat ik het kantoor verliet, gaf ik elke medewerker een exemplaar van het Nieuwe Testament, waarbij ik uitlegde waarom ik zojuist mijn baan kwijt was geraakt. Die avond ging ik naar de kerk, verdrietig.

Afgezien van deze baan als receptionist, waren al mijn andere sollicitaties afgewezen. Nu ik deze baan had verloren, een baan waar ik zoveel moeite voor had gedaan, had ik het gevoel dat ik weer helemaal opnieuw moest beginnen. Maar de dag nadat ik ontslagen was, nam een ​​bedrijf contact met me op: “De persoon die we aangenomen hadden, voldeed niet aan onze verwachtingen. Jij was de tweede persoon op onze lijst. Zou je bij ons langs kunnen komen?” Geheel onverwachts bood dit bedrijf mij 14 maanden salaris, zes weken vakantie, een prachtige Parijse werkomgeving, en een baan die precies bij mijn vaardigheden paste. Kortom: Dit was mijn droombaan!

Deze baan was een waar geschenk van God. Met de goedkeuring van mijn baas kon ik vanuit het bedrijf flyers drukken voor de kerk. Ook kon ik mezelf blijven inzetten als groepsleider bij de jeugdkampen van mijn kerk. Er is geen moment geweest waarop ik spijt heb gehad dat ik ontslagen was bij mijn vorige baan!

De moeilijkste omstandigheden in ons leven leiden ons soms naar onze bestemming. God alleen kent de toekomst. Blijf trouw aan Zijn wegen en Hij zal voor de rest zorgen!

Ik nodig je uit om dit gebed mee te bidden: “Heer, ik kies vandaag opnieuw om U volledig te vertrouwen. Bedankt dat U elk deel van mijn leven in handen hebt. Help me vandaag om eerlijk en trouw te blijven aan Uw wegen. Ik weet dat U mij nooit zult verlaten of de rug toe zult keren! In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.