Blijf je logeren?

23 maart 2021


Mijn jongste zoon en zijn beste vriend speelden vroeger uren samen. Het plezier dat zij beleefden, kon niet lang genoeg duren. Vandaar dat ze elk weekend wel een keer bij elkaar logeerden.

Petrus is zo onder de indruk van de plotselinge verschijning van Elia en Mozes op de hoge berg, dat hij voorstelde aan Jezus om een paar tenten op te zetten, zodat ze konden blijven logeren. En toen hoorde hij ineens: “Dit is mijn Zoon, van wie Ik heel veel houd. Luister naar Hem.” (Markus 9:7, BB)

“Toen ze de berg weer afdaalden, zei Jezus streng dat ze aan niemand mochten vertellen wat ze hadden gezien. Ze mochten er pas met andere mensen over praten als de Mensenzoon uit de dood zou zijn opgestaan. Ze dachten hierover na. En ze hadden het er met elkaar over wat dat betekende: uit de dood opstaan.” (vers 9 en 10)

De discipelen hadden veel wonderen meegemaakt, maar Jezus die uit de dood zou opstaan? De grootste vijand, de laatste adem, het einde… Opstaan uit de dood?

Je mag vragen stellen en zoeken naar de betekenis van Jezus’ woorden voor jouw leven. Als je iets nog niet eerder hebt meegemaakt, wil je het kunnen plaatsen in het kader van jouw beleving. 

Mag Jezus vandaag jouw kader vergroten? Durf jij te geloven in Zijn opstandingskracht in jouw leven? Juist op die plekken waar schuld je heeft neergeslagen? Waar hoop is doodgeslagen?

Laat wanhoop, schuld en schaamte niet logeren in je hart. Kijk naar de hemel en zie hoe Zijn wonder van vergeving jouw hart verlichten wil.

Zullen we samen bidden? “Heer, opstaan uit de dood vraagt om uitzonderlijke kracht. U heeft dat. Laat Uw kracht verlichting geven in mijn hart. Juist op plaatsen waar schuld en schaamte al te lang zijn blijven logeren. Ik vraag of U daar komt logeren. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?