Blijf in de kloof van de rots

IWJ 4.7-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Blijf in de kloof van de rots

“Deze vier dieren zijn de kleinste op de aarde, maar zijn wel heel erg wijs: (…) De klipdassen – een volk zonder macht, maar toch maken ze hun holen in de rotsen.” (Spreuken 30:24-28, BB)

De Bijbel spreekt hier over een klipdas. Dit kleine zoogdier is nauwelijks groter dan een haas en de adelaar is zijn gevaarlijkste vijand. Dit kleine dier is niet in staat om die dreiging fysiek aan te kunnen. Om zichzelf te beschermen, blijft de klipdas vaak bedekt en schuilt hij in de kloven van rotsen. Op die manier is het beestje veilig voor het gevaar. Gods schepping is prachtig, toch?

Misschien voel je je hulpeloos en machteloos, geconfronteerd met moeilijke situaties zoals spanning (thuis of op je werk), onrecht, valse beschuldigingen of iets anders. Wat het ook is, het belangrijkste is dat je Christus kent en van Hem bent! Jezus is jouw rots, jouw sterke schuilplaats, jouw bescherming.

Ook jij bent, door Jezus, als het waren in zo’n kloof in de rots, verborgen voor gevaar. De Bijbel vertelt ons dit:

  • Als het stormt, maakt Hij de golven rustig. (zie Psalm 107:29)
  • Als de vijand komt, zal deze vluchten voor Hem. (zie Jakobus 4:7)
  • Als er een heel leger op je afkomt, hoef je niet bang te zijn. (zie Psalm 27:3)

De waarheid is dat Jezus voor je vecht! Hij is daar en zal je nooit laten gaan. Bij Hem kun je schuilen. Maak van Zijn aanwezigheid je veilige plek. Vertrouw op Hem vandaag!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.