Blijf in beweging!

IWJ 1.20

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Blijf in beweging!

Het is vaak gebeurd dat ik ergens mee wilde stoppen. Op die momenten was ik overweldigd door ontmoediging. Ik zei tegen mezelf: “Wat voor nut heeft het om U te volgen, Heer? Wat heb ik eraan om U te dienen?” Maar de Bijbel zegt…

Welzalig [gelukkig is] de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde vindt in de wet van de HEERE en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.” (De Bijbel, Psalm 1:1-3)

Wist je dat er in het Woord van God veel voorbeelden zijn van mannen en vrouwen die de handdoek in de ring wilden gooien? Als jij dat gevoel ooit gehad hebt, ben je zeker niet de enige!

Een voorbeeld van zo iemand is Elia, de beroemde profeet van God! Op een dag, nadat hij een doodsbedreiging had ontvangen van Izebel, vroeg hij God om hem te laten sterven. Lees het verhaal maar eens in 1 Koningen 19: 2-8.

Het geheim is om niet te stoppen – maar door te blijven gaan, te volharden! De engel van God gebood Elia te eten. Met de kracht die hij van dit goddelijke voedsel ontving, stond hij op en begon opnieuw te lopen. En het was niet zomaar een wandeling! 40 dagen en 40 nachten liep hij totdat hij bij de berg van God kwam.

Mijn vriend, sta niet stil! En vooral niet op de weg van zondaars! Stoppen om op de weg van zondaars te staan ​​(zelfs als dit is wat de hele wereld doet) leidt alleen maar tot verdriet en ontevredenheid.

Zelfs als de weg smal lijkt, blijf dan lopen. Je ZULT je zegen bereiken!

Zo blij dat je bestaat!
Eric Célérier en Wilma Veen

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.