Bid je wel goed?

15 juli 2020

Bid ik wel goed? Ik krijg geen antwoord voor mijn gevoel. Ligt het aan mijn bewoording? Is mijn totale verlangen er misschien niet voldoende bij betrokken? Moet ik langer bidden? Misschien toch een keer op mijn knieën gaan voor een beter resultaat? Wat vindt God van mijn gebed?

Heeft Hij dit wel eens tegen jou gezegd? “Wat heb jij dat mooi gebeden! Nu ga Ik zeker aan je geven wat je van Mij vraagt. Dit was echt subliem verwoord. Ik ken weinig mensen die dit met zoveel passie en toewijding aan Mij hebben gevraagd. Je bent gewoon een topbidder.”

Dat… Verlang je naar zo’n reactie van God?

God beoordeelt ons niet op de wijze waarop we bidden, maar Hij voelt de intentie waarmee je zegt wat je zegt. Daarmee kan “Help” al een uitzonderlijk effectief gebed zijn!

Matteüs 6:7-8 leert ons: “En gebruik bij het bidden niet heel veel woorden door steeds hetzelfde te zeggen, zoals de andere volken doen. Want zij denken dat als ze hun woorden maar steeds herhalen, hun goden zullen doen wat ze van hen vragen. Doe niet net als zij. Want jullie Vader weet wat jullie nodig hebben. Hij weet dat al vóórdat jullie Hem er om hebben gebeden.” (BB) 

God verlangt naar contact met jou. Hij verlangt ernaar te horen waar jij persoonlijk vol passie naar verlangt. Vertel het Hem vandaag. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?