Besmettelijk… ?

24 februari 2021


Hoe ziet de wereld eruit zonder die ene besmettelijke ziekte? Je weet wel… Die ene die begint met een C? Heel goed, in een keer geraden!

Als corona er niet was geweest, dan…

  • dan…zat je nu niet in de schulden.
  • dan…was je niet zo in de stress geraakt.
  • dan…had die depressie je niet overvallen.
  • dan…had je geen wc-papier hoeven verzamelen.
  • dan…had je nog nooit van het ‘nieuwe normaal’ gehoord.
  • dan…was een lockdown een onbekend begrip voor je.
  • dan…had je je bedrijf nog.
  • dan…was opa er nog geweest.
  • dan…

Hoe kun je lichter leven in tijden van lijden? Hoe kan het leven minder zwaar zijn in tijden van Corona? Kan dat? Heeft Jezus ervaring met besmettelijke ziekten?

Ja! En? Wat deed Hij?

“Er kwam een man naar Hem toe die een besmettelijke huidziekte had. Hij viel voor Jezus op zijn knieën en smeekte Hem: “Als U wil, kunt U mij beter maken.” Jezus had medelijden met de man. Hij raakte hem aan en zei tegen hem: “Ik wil het. Wees gezond.” Onmiddellijk verdween de ziekte en de man was gezond.” (Markus 1:40-42, BB)

Gedurende de 40-dagentijd, de periode in aanloop naar Pasen, kijken we naar het leven van Jezus door de ogen van Markus. Wat kunnen we van dit verhaal leren?

Jezus wordt niet besmet door deze man, maar Hij besmet de man met Zijn gezondheid.

Vol ontferming en diepe bewogenheid wil Hij jou ook aanraken. Laat je besmetten met Zijn liefde, waardoor je lichter gaat leven, ondanks het lijden.

Ik daag je uit om je ogen een moment te sluiten en naar God uit te spreken: “Heer, raak mij aan. Besmet mij met Uw liefde en heelheid. Amen.” 

Herhaal dit een paar keer vandaag. Wees je bewust van de intense kracht die uitgaat van Zijn aanraking. Laat je hart aanraken, je verwondingen, je wantrouwen, je eigen veroordelingen…

Laat je besmetten met Jezus’ liefde!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?