Besef je hoe geweldig de zondag is?

27 november 2022

Mmm zondag*… een rustdag!
* Voor sommigen van ons wordt deze rustige dag gevierd op zaterdag:)

Vroeger vond ik zondag de saaiste en meest suffe dag van de week.
In de kerk moest ik stilzitten. Mijn broer mocht niet naast mij zitten, want dan werd het ‘geklier’ volgens mijn vader. Ik kreeg pepermuntjes in vieren gebroken, dan deed ik er langer over. Ik mocht er niet op kauwen, want dan maakte ik lawaai. En verder telde ik alles wat ik zag. De gaatjes in de geluidsboxen, de balken aan het plafond… dan had ik in ieder geval iets te doen.

Een rustdag moest deze dag zijn,
maar ik wilde niet rusten.

God zegende de zevende dag en maakte er een heilige dag van, omdat Hij toen uitrustte van het maken van de hemel en de aarde.Genesis 2:3 BB

Wat wij op zondag samen beleven is uniek!

Als gelovige kun je gewend zijn geraakt aan de invulling van deze dag, maar besef je wel hoe ongekend bijzonder dit is?

 • Samen zingen met anderen is verbindend. Een van de belangrijkste pijlers voor een gelukkig bestaan.
 • We mediteren op Gods woord. Positieve, hoopvolle woorden horen we en we leren dat we ons verleden mogen loslaten en… een eeuwige toekomst hebben.
 • We worden eraan herinnerd dat geven geweldig is.
 • We merken dat ons leven van betekenis is.
 • We ontdekken onze nieuwe identiteit in God.
 • We verbinden ons met mensen die wij niet zelf hebben uitgekozen. Waar vind je dat nog? Op de voetbalclub houdt iedereen van voetbal. In de Lionsclub bepaalt je beroep of je erbij hoort. Waar vind je zo’n grote diversiteit aan mensen bij elkaar die samen nauw verbonden zijn dankzij liefde van God?
 • We proclameren teksten die onze ziel voeden.
 • We bidden, waardoor we samen in een andere dimensie stappen.
 • We oefenen in zelfreflectie. Hoe gaat het eigenlijk met mij? Wat wil ik veranderen en op welke wijze kan God mij hierin helpen? Hoe kan ik van betekenis zijn? En we leren om onze ogen te openen voor een ander.
 • We luisteren naar een Bijbelse Boodschap die goddelijk geïnspireerd is, waardoor wij allemaal met iets naar huis gaan wat ons hart heeft geraakt.

Ik moedig je aan om vandaag intens dankbaar te zijn voor het feit dat je als gelovige mag leven!

Zullen we samen bidden?
‘Als zelfs U rustte na 6 dagen werken, wie zijn wij dan om die rust niet te willen omarmen. We eren U voor de wijsheid die U geeft. Wij danken U voor de wekelijkse verbinding met anderen. Amen.’

 

 • Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om naar een plaatselijke kerk of gemeente te gaan, weet dat je verbonden bent met de Ik Wonder Jou familie. Ook wij zijn samen kerk:), maar ik moedig je aan om je wel aan te sluiten bij een kerk bij jou in de buurt.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?