Besef je dat Gods Geest buitengewoon bijzonder is?

29 mei 2023

Je loopt door een straat en vraagt je af: ‘Wie zou er in dit huis wonen?’ Je kijkt door het raam naar binnen. Je ziet niemand, maar dat het bewoond is, is duidelijk. Zo is Gods Geest in jou als je gelooft in God. Je ziet Hem niet, maar Hij er wel. Besef je dat? 

Wat betekent dit voor jou op maandag, dinsdag en alle andere momenten in jouw leven? 

De discipelen werden vervuld met Gods Geest, gingen het huis uit en mengden zich met de grote groep mensen in Jeruzalem om het oogstfeest* te vieren. Iedereen verstond hen in zijn eigen taal! Ze spraken in tongen, een hemelse taal. 

Als Gods Geest in je woont, ga dan zeker je ‘huis’ uit. Blijf niet langer op zolder zitten in je eigen veilige, kleine hoekje. Zoveel anderen hebben je nodig! Ze verlangen naar Gods liefde, naar hulp, naar gebed… naar God.

Ga je huis uit en deel Gods liefde!

Je kunt dit, zeker als je beseft hoe groot Gods Geest is. Jesaja kende Hem de volgende eigenschappen toe:

‘De Geest van de Heer zal op Hem zijn. Hij zal vol zijn van de Geest van wijsheid, de Geest van verstand, de Geest van raad, de Geest van sterkte, de Geest van kennis van God en de Geest van ontzag voor God’.
(Jesaja 11:2, BB)

Heb je wijsheid, kracht of kennis van God nodig en wil je meer onder de indruk zijn van God? Zoek je troost?

Halleluja! Gods Geest wil in alles bij je zijn, zodat jij kunt delen met anderen.

Hup, dat huis uit

  • Ga ervoor
  •  Deel liefde
  • Zie de ander
  • Spreek opbouwende woorden 
  • Geef complimenten
  • Deel je geloof

Om al deze redenen is het zo’n feest dat Gods Geest in ons wil zijn! Ik zeg: ‘Zet de deur van je hart wijd open, laat het feest zijn in jouw huis! Het is Pinksteren!’

Zullen we samen bidden?
‘Heilige Geest vul mij. Woon in mij. Overspoel mij. Troost mij. Werk in mij. Dank U voor Uw hemelse leven in mij. Ik wil mijn ‘huis’ uit en U delen met de mensen om mij heen. In Uw naam. Amen.’

Bezinningsvraag: 

  • Wat kun jij vandaag concreet gaan delen? 

*Het Joodse Pinksterfeest is een oogstfeest. Het eerste deel van de oogst werd naar de tempel gebracht. 50 dagen na het Joodse Paasfeest, waarop gevierd wordt dat God het volk Israël bevrijdde uit de slavernij in Egypte. Vanuit de verre omtrek trokken mensen naar Jeruzalem om dit feest te vieren.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?