Bepaalt jouw verleden jouw toekomst?

30 december 2022

Bepaalde het verleden van Jezus zijn toekomst?
Jezus was als baby een vluchteling. Samen met Zijn ouders vluchtte hij, zoals ook zoveel mensen in deze wereld op de vlucht zijn. Als je de beelden op tv en internet ziet van mensen op de vlucht, denk dan ook eens aan jouw Redder, Jezus, de Messias. Zo jong als Hij was, had ook Hij geen ‘verblijfsvergunning’. Bedenk dan hoe Zijn leven is verlopen!
De hemel werd geopend voor deze ‘arme Jongen’.

Jezus leert ons al heel jong dat je historie niet bepalend is voor je toekomst.

Wij zouden medelijden met Hem hebben gehad als we in die tijd leefden.
‘Ach, kijk nou, wat moet er van dat jongetje terecht komen? Van huis en haard verdreven. Op de vlucht…’

[De Heer zegt:] “Want mijn plannen zijn niet jullie plannen. En Ik doe de dingen op een andere manier dan jullie” zegt de Heer. “Want net zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn mijn plannen hoger dan jullie plannen. Mijn plannen gaan jullie verstand ver te boven. De dingen die Ik doe, zijn voor jullie niet te begrijpen.” Jesaja 55:8-9 BB

We begrijpen inderdaad zoveel nog niet van Gods plannen en wegen, maar we mogen samen met Hem op weg gaan. Dat is pure winst!
Hij richt zich op jouw toekomst!
Ik geloof dat God vandaag tegen jou wil zeggen:
Mijn plannen gaan je verstand te boven. Mijn plannen voor jou zijn hoger dan jouw plannen. Daarom…

Zie uit naar 2023!
Heb grote verwachting voor wat God wil gaan doen in jouw leven.

Alles wat jij hebt meegemaakt in je leven is niet bepalend voor de toekomst die je samen met God mag gaan bouwen.

Volg in dit bouwproces Zijn plannen, dan weet je zeker dat je ‘hoger’ uitkomt.

Ik wens je hemelse zegen toe. Ik bid voor jou dat je deze dagen vol vertrouwen mag zijn voor wat komen gaat. Wat het ook is. Je bent niet alleen! God is bij je!

Op jouw toekomst!
Amen!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?