Ben jij wel eens in slaap gevallen tijdens de preek? ?

15 december 2020


Het is zondagmorgen. De eerste liederen zijn gezongen en jij gaapt bij de derde noot. De preek begint. Je schuift nog iets dichter naar degene naast je. Dan vallen de luiken van je ogen dicht. Voor je het weet, slaap je!

Eutychus, een jonge man uit de Bijbel, maakte dit ook mee. Paulus preekte. Eutychus zat in de vensterbank te luisteren. Dan staat er dit in de Bijbel:

“Toen Paulus zo lang bleef spreken, viel hij in slaap.” (Handelingen 20:9, BB)  

Wat dat betreft is de Bijbel is een boek van herkenning 🙂

De preek duurde gewoon te lang voor Eutychus. Hij trok het niet meer. 

Trek jij het af en toe ook niet meer?
Dwalen je gedachten af zodra het eerste pepermuntje is weggewerkt?

Gaat het gesprek dat je met je collega voerde nogmaals door je hoofd? Zie je een paar rijen voor je iemand zitten, die lijkt op iemand anders en voordat je het weet, denk je erover na hoe het met diegene zou zijn? Zie je je telefoon oplichten of voel je hem trillen, omdat er een berichtje binnenkomt en moet jij dan even kijken?

Eutychus kon zijn aandacht er ook niet meer bij houden.
En dan gebeurt er iets bizars:

“Daardoor viel hij uit het raam, dat op de derde verdieping was. Hij werd dood van de straat getild. Maar Paulus kwam naar beneden en liet zich bovenop de jongen vallen. Hij sloeg zijn armen om hem heen en zei: “Stop met huilen en jammeren, want er is leven in hem.” (…) De jongen werd levend naar huis gebracht. De mensen waren heel erg bemoedigd.” (Handelingen 20:10-12, BB)

Paulus spreekt leven uit. 

Eutychus’ naam betekent ‘gelukkig’.
Wat een geluk bij een ongeluk!

Wat een geluk heb jij…
als Jezus leven uitspreekt op die vlakken in je leven waar alles in slaap is gevallen.

Zullen we samen bidden? “Heer, maak mijn verlangen wakker om U te dienen. Maak mijn ogen wakker, zodat ik kan zien wie U bent. Maak mijn oren wakker, zodat ik Uw stem versta. Maak mijn mond wakker, zodat ik U kan aanbidden. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?