Ben jij wel eens bang?

14 januari 2024

Ik weet zeker dat jouw antwoord hierop is: ‘Ja’.

Let dan zeker goed op het volgende: 

Ik ben er namelijk helemaal klaar voor. Mijn veters gestrikt. Mijn rugzak voelt zwaar. Vandaag is het zover. We gaan de eerste stappen zetten op weg naar het overwinnen van een angst in ons leven!

En niet alleen vandaag… in een audioguide die ik speciaal voor jou geschreven heb over angst, neem ik je heel graag 21 dagen mee in mijn angsten, de bijbel, wetenschap en actie… met als doel: angst overwinnen. Vanaf vandaag zul je een aantal verkorte bemoedigingen lezen vanuit deze guide.

“Ik durf niet, maar ik doe het angstig.”

Als dat nou onze zin voor de komende tijd wordt.
‘Ik durf niet, maar ik doe het angstig’… Heb je hem?

Mijn rode rugzak duwde ik in de hoek van de tent. Ik pakte alles eruit. Toen alles op orde leek, gebeurde het; Ik zag een grote, dikke, achtpotige, zwarte spin vanuit een hoekje richting mijn slaapzak gaan… ‘Oh wat erg!’ Hij leek in mijn rugzak te willen kruipen… Toen is het begonnen. Mijn spinnenangst. 

Ga dan maar eens rustig slapen.
Niet dus.  

Durf jezelf de vraag te stellen: 

  • Wat kies ik? 
  • Berust ik in mijn angst?  “Ik ben nu eenmaal zo.”
  • Of durf ik te kiezen voor God? “U kunt mij volledig vrij maken van mijn angst.”

Wat zou jij doen?

Want even eerlijk, hè…je kunt wel tegen jezelf zeggen:
‘Die spin stelt niets voor’. 

Maar dat is de ellende van angst. Wat een ander ook zegt, het verdwijnt niet zomaar. Die stoere, keurige zakenman zit soms te bibberen van angst als hij in een vliegtuig zit, maar hij moet wel vanwege zijn werk. Hoe vaak de stewardess ook zegt dat het goed komt, het zweet klotst uit zijn oksels.

Als mensen je niet van angst af kunnen helpen,
kan God dat wel. Altijd. 

Geloof je dat?
Geldt dit ook voor jou?

‘Wees niet bang, want Ik ben met jou. Kijk niet angstig om je heen, want Ik ben jouw God. Ik zal je kracht geven en je helpen, Ik zal je overeind houden met mijn heilrijke rechterhand.’
(Jesaja 41:10, HTB)

God Zelf legt ons uit waarom we niet bang hoeven te zijn. 

* Niet bang voor mensen

* Niet bang om de controle te verliezen.

* Niet bang om niet gezien te worden.

* Niet bang om alleen te zijn

* Niet bang om een depressie te gaan krijgen. 

Wees niet bang, want Ik ben met jou!

Zullen we samen bidden?
‘Heer, soms zijn we zo angstig. We vertellen het niet snel aan anderen en stoppen het graag weg, maar de komende tijd willen we het graag met U bespreken. Wilt U ons helpen? Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Waar ben jij soms bang voor… of zelfs vaak bang voor? Hoe zou het zijn als je deze angst niet meer in je leven hoeft te dragen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?