Ben jij stil vandaag?

20200411 W.4.7 - Pasen 3 (stille zaterdag)

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben jij stil vandaag?

Toen ik over het kerkhof liep tijdens de begrafenis van mijn vader, hoorde ik uitsluitend voetstappen en wat gekuch. Hier en daar een vogel die tjilpend boven mijn hoofd deed alsof er niets aan de hand was. Een gedragen stilte was het geluid dat je vooral hoorde. Ook ik kon geen woord uitbrengen en voelde me als verdoofd van binnen.

De vrienden van Jezus zijn ook lamgeslagen. Ze weten het niet meer. Hoe kan dit?! Hun meester, de Messias, was dood. En zijzelf waren doodsbang. Angstaanjagend was ook de diepe duisternis geweest die gisterenmiddag ineens over hen viel. Je zag geen hand voor ogen…

Daar word je stil van.

  • Hoe kun je leven zonder Jezus?
  • Hoe kun je hoop hebben, zonder Zijn hoop?
  • Kun jij het?

Ik niet. Ik kan het niet. Ik wil het niet. 

Zijn vrienden konden het niet. Zijn vrienden wilden niet zonder Jezus.

Het gordijn in het Heilige der Heilige scheurde wonderlijk van boven naar beneden toen Jezus Zijn laatste adem uitblies. Nu kon je zo doorlopen naar de troon van God. De toegang was vrij.

Vandaag is het Stille Zaterdag. 

Stilte… niets.

Geen verslaggevers, geen interview, geen Instagram posts, geen YouTube filmpjes. 

Stilte… niets.

Wat zegt de Bijbel over stilte?

  • Psalm 65:2: “Heer, we zijn stil van ontzag voor U. We zullen U de offers brengen die we U hebben beloofd.” (BB)
  • Psalm 62:2: “Waarlijk, mijn ziel keert zich stil tot God, van Hem is mijn heil.” (NBG)

Ik wil je aansporen om deze dag regelmatig even stil te zijn. Laat in jouw stilte Zijn geluid van de aankomende overwinning in je binnenste tot leven komen.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Gre Kamp op 12 april 2020 om 8:21 pm

    Dank je wel voor deze dag collum . Geniet ervan iedere keer . Heb vanwege mijn ogen moeite met lezen ,en vind het gelezener
    Heerlijk ! Ook de manier waarop het gelezen wordt . Dank je wel !