Ben jij soms onzeker?

20 september 2022

Ben jij onzeker?’
‘Ehm… zeker weten’, zeg je misschien.

Zacheüs in de Bijbel moet ook onzeker zijn geweest.

Als iedereen in de buurt je met de nek aankijkt, omdat jij hun belastingcenten moet innen…en dan ook nog eens een paar centen voor jezelf achterhoudt… tja, dan moet je niet raar opkijken, dat je niet de populairste jongen van de klas bent. Dat overkwam Zacheüs.

Maar in zijn onzekerheid, wist Zacheüs één ding zeker;
hij wilde Jezus zien.

Ik wens je zo toe dat ook jij zelfs een boom in zou klimmen om een glimp van Jezus op te vangen. Vandaag heb ik goed nieuws voor je; je hoeft er geen boom voor in te klimmen. Niet één boom. Je mag juist jezelf klein maken en je ogen sluiten.

Als jij je ogen sluit, zul je Hem zien!

Jouw ziel, jouw diepste zijn, zal zien wie Hij voor je is.

Dank Hem op voorhand dat Hij zeker is van jou!

Hij is er zeker van dat jij vrij van schuld bent. Hij is ervan overtuigd, dat jij je niet langer hoeft te schamen voor de fouten die je hebt gemaakt; de verkeerde keuzes die je hebt gemaakt.

Jouw verleden bepaalt bij God niet jouw toekomst.

Hij schenkt je volledige vrijheid, omdat Zijn Zoon, Jezus, vrijwillig Zijn vrijheid opgaf voor jou.

Je hoeft voor Jezus niet langer een boom in te klimmen, om Hem te ontmoeten. Hij liet zichzelf omhoog hijsen aan een houten kruis, zodat jij vergeving zou ontvangen.

‘Híj werd mishandeld vanwege ónze ongehoorzaamheid aan God. Híj werd geslagen omdat wíj zoveel slechte dingen deden. Híj kreeg de straf, zodat wíj vrede met God zouden kunnen hebben. Zíjn lichaam werd stukgeslagen met de zweep, zodat wíj genezing zouden kunnen krijgen van onze ziekten.’ Jesaja 53:5 BB

Genade voor jou!

 

Tip voor vandaag:

  • Pak die zekerheid van Gods bevrijding voor jou vast zoals je nog niet eerder hebt gedaan en laat het je innerlijk versterken.

Bezinningsvragen:

  1. Op welk vlak verlang je vooral naar bevrijding van onzekerheid?
  2. Wat betekent het voor jouw onzekerheid als je beseft, dat Jezus ook die onzekerheid aan het kruis heeft laten nagelen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?