Ben jij op zoek naar goedkeuring?

23 april 2022

Ja… dat zijn we allemaal!
Onderzoek heeft aangetoond dat jij en ik onze levenskeuzes maken op basis van ons verlangen naar goedkeuring van onze ouders. Herken je dat?

Bijvoorbeeld de keuze van

  •  jouw studie
  •  je beroep
  •  je partner
  •  je woonplek

Dit blijken we zelfs te doen als onze ouders ons hebben mishandeld of ernstig tekort hebben gedaan. Daarom hebben relaties binnen je familie zoveel invloed.

Goedkeuring van je hemelse Vader

Keurt Hij jou goed? Of geloof je dat je nog een tandje harder moet bijzetten, wil je een positief ja-knikje vanuit de hemel krijgen? Wat zijn je verwachtingen?

  • De verloren zoon verwachtte niet de goedkeuring van zijn vader.
  • De oudste zoon dacht dat hij alles deed wat zijn vader verwachtte.

Onze familie heeft veel invloed op ons leven, zowel positief als negatief.

Maar God Zelf spreekt niet voor niets voortdurend over ons als Zijn kinderen. We zijn familie. Daar hecht Hij grote waarde aan.
God wil jou positief beïnvloeden met Zijn liefde. Je bent welkom in Zijn gezin!
Hij keurt jou goed.

“Net zoals een vader goed zorgt voor zijn kinderen,
zó goed zorgt Hij voor de mensen die diep ontzag voor Hem hebben.”  (Psalmen 103:13,BB) 

“Kijk eens hoe ontzettend veel de Vader van ons houdt: Hij noemt ons ‘kinderen van God’. De mensen die niet geloven, begrijpen ons niet. Dat komt omdat ze Hem niet kennen. Lieve broeders en zusters, nu zijn we kinderen van God.”  (Johannes 3:1,BB) 

Als je je bedrukt voelt onder jouw familie, dan daag ik je uit om meer en meer te gaan beseffen dat je niet de goedkeuring van anderen nodig hebt. Jij bent VRIJ! Je mag leven! Je mag al jouw keuzes afstemmen op je Hemelse Vader. Vind in alles Zijn goedkeuring over jouw levenspad. Amen.

Verbeter je relaties, tip 4
Stem je keuzes af op je Hemelse Vader. Zoek in alles alleen Zíjn goedkeuring over je acties.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?