Ben jij het eens met jezelf?

20 oktober 2020

Wat gebeurt er als je linkerbeen naar boven wil lopen en je rechterbeen denkt: “Lekker dan, ik zit hier prima. Ik ga niet.” Dan kom je zeker weten niet boven. Om ergens te komen moet je het eens zijn met jezelf. 

“Kunnen twee mensen samen op pad gaan, als ze dat niet eerst samen afgesproken hebben?” (Amos 3:3, BB) 

Doen wat je gelooft, is hemels!

Het is zondagmorgen. Je zit achter je computer en klikt op de link van de online dienst. Je zegt ‘amen’. Oftewel, je stemt ermee in. Het laatste lied is gezongen. Je klapt je laptop dicht en zegt: “Als de omzet niet toeneemt, zal ik de toko zeker moeten gaan sluiten.” Of: “Ik weet niet wat het is, maar ik denk dat het met de buren altijd een gedoe zal blijven.”

Jouw ‘amen’ is je linkerbeen dat naar boven wil lopen, maar ver kom je niet. Je rechterbeen zit nog zo lekker twijfelend in het oude patroon van wat je normaal gesproken zegt en denkt. 

In je geloof voel je je soms ook vastgeplakt aan de bank. Je wil wel, maar het lukt je niet om naar boven te lopen. Je bestaat als mens uit een geest, ziel en lichaam. Je bent een drie-enig wezen:

  1. Je bent een geest.
  2. Je hebt een ziel (die bestaat uit je verstand, wil en emoties).
  3. En dan is daar nog je lichaam. 

Breng ze in overeenstemming met elkaar! Hoe? 

“Maar als we in het licht leven [ en Hem gehoorzaam willen zijn ], net zoals Hij in het licht is, dan zijn we één met elkaar.” (1 Johannes 1:7, BB) 

  1. Voed je geest met Gods woord. Lees. Jouw geest wordt er krachtig van. Je traint een sterk geloof. Check!
  2. Train je ziel. Mediteer op Gods woord totdat je gedachten ermee in overeenstemming komen en je emoties ook ‘YES’ gaan zeggen.
  3. Het gevolg? Voldoende power in the house om met twee benen naar boven te lopen. Jouw lichaam volgt als vanzelf… 🙂

Zullen we samen bidden? “Dank U dat U mij wilt helpen om in harmonie met mijzelf te leven. Ik wil mij vandaag richten op wat Uw woord zegt. Dank U voor de krachtige uitwerking hiervan in mijn leven. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?