Ben jij een vuurvreter?

31 juli 2023

Ik gooi wat olie in de pan, giet het beslag erin en… als de ronde, knapperige schijf lekker los van de bodem komt, probeer ik ‘m in de lucht te keren. Laat ik dat nou net niet goed kunnen. Maar ik geef niet op. Ik beweeg en gooi. Toch is dat gooien niet zonder risico’s, kan ik je zeggen. Toen de vlam in de pan vloog, wist ik niet hoe snel ik er een deksel op moest knallen. 

God wil dat de vlam in de pan komt in jouw geloofsleven!

‘Word niet lui in het dienen van de Heer, maar dien Hem vol vuur.’
(Romeinen 12:11, BB)

Hij moedigt je aan, om Hem vol vuur te dienen. 

  • Volop. 
  • Helemaal. 
  • Met alles wat in je is.

Hoe ziet jouw dag er dan uit?
Wat doe je dan?
Of wat doe je dan juist niet? 

Jij kunt hier het beste antwoord op geven. Ik daag je uit om daar een minuut van deze dag voor uit te trekken. Zie in gedachten voor je wat er in je leven gebeurt. Durf je het aan? 

Weet dat Gods Geest vol vuur je hierbij helpt. 

‘En er waren een soort van vuurvlammen te zien. Dat vuur verdeelde zich en kwam op hen allemaal. En ze werden allemaal vol van de Heilige Geest en begonnen allemaal in andere talen te spreken. Het waren talen die Gods Geest hun gaf.’
(Handelingen 2:3-4, BB)

Nodig de Heilige Geest uit om krachtig in jou te zijn. Leg je to-dolijst aan de kant en laat de zorgen over de vermindering van de winst even op je bureau rusten. 

Zijn Heilige Geest in jou,
is het vuur in jouw leven. 

(Vergeet niet om deze week een pannenkoek te eten 😉 en spreek dan uit: ‘Vol vuur wil ik U dienen. Ik word een vuurvreter;)!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?