Ben jij een blok piepschuim?

20200618 Tekst W.6.15 - Onzekerheid 3

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben jij een blok piepschuim?

Wat voel je als je iemand ziet die super goed gekleed is, maar toch bijna bibbert van onzekerheid? Medelijden? Waar let je op als je wordt begroet door iemand met een grote glimlach? Kijk je dan naar de kleding? Of kijk je diegene in de ogen?

Het is natuurlijk belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Het is gezond, het maakt het makkelijker om contact te leggen met mensen, en het ondersteunt je zelfvertrouwen. Maar overschat je uiterlijk niet. De mensen die écht bij je binnenkomen doen dit niet met hun geweldige kleding, maar met hun uitstraling, hun lichaamshouding, hun warme glimlach en hun volledige aandacht.

Petrus schrijft hierover in de Bijbel: “Zorg er liever voor dat jullie van binnen mooi zijn. Dat is veel belangrijker. Je bent pas werkelijk mooi als je vriendelijk en rustig bent. Dat is schoonheid die niet verdwijnt. God houdt van zulke schoonheid.” (1 Petrus 3:3-4, BB)

Als kind had ik in mijn kleine kerstboompje hangertjes met een ingepakt cadeautje. Op een dag kon ik mijn nieuwsgierigheid niet inhouden, en pakte ik zo’n cadeautje uit. Er bleek piepschuim in te zitten…

Een blok piepschuim in prachtig inpakpapier ziet er mooi uit, maar het maakt geen mooi geschenk. Ik weet in ieder geval nog dat ik een beetje teleurgesteld was. Een geweldig geschenk is geweldig, zelfs als het niet wordt ingepakt: Een niet-ingepakte laptop cadeau krijgen, is bijvoorbeeld vrijwel net zo leuk als een ingepakte laptop cadeau krijgen.

Dus vraag jezelf eens af: ben jij een blok piepschuim? Mooi verpakt, maar leeg van binnen? Wil je dat zijn? Of wil je mensen vooral overdonderen met je persoonlijkheid? Met het geschenk dat je van binnen bent?

Ik wens je toe dat je vandaag minder bezig zult zijn met uiterlijkheden. Focus je op wat echt belangrijk is.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Cynt op 18 juni 2020 om 5:42 am

    Bedankt voor deze overdenking, waardoor ik me weer opnieuw bewust word, wat belangrijker is.. je motieven en je Hart en je persoonlijkheid..