Ben jij echt waardevol? ✨

15 november 2023

Jij bent waardevol!

Dat wil ik je vandaag als eerste zeggen en ik hoop dat jouw hart deze woorden hoort. Zeker als er mensen in je omgeving zijn die je voortdurend afwijzen, vernederen en hun boosheid op jou afreageren, kan dat heel lastig zijn om te geloven.

Jij bent waardevol!

Ik hoorde het verhaal van een jonge vrouw. Elke dag kreeg ze te horen dat ze niets waard was. Haar werd verteld dat ze niets waard was en niet in staat was om zelfstandig keuzes te maken. Ze werd meer en meer losgeweekt van haar familie en vrienden en kwam bijna niet meer buiten. Haar echtgenoot ging zelfs zover dat haar bijvoorbeeld verteld werd dat pindakaas geen pindakaas was. En langzamerhand ging ze zelfs deze woorden steeds meer geloven. Woorden van afwijzing, bedreiging, kleinering en dreiging werden normaal. 

Dit is niet normaal.

Als je hier zelf niet mee te maken hebt, zul je waarschijnlijk denken: ‘Hoe bestaat het?’ Maar helaas, het bestaat.

Als wanhoop elke hoop ontneemt,
ontvang op dit moment Gods hoop voor jou!

Voortdurend spreekt God woorden over je uit waarin Hij Zijn liefde voor je uit. Jij mag zijn wie je bent. Jij bent waardevol. Ik daag je uit om elke dag tijd te nemen voor het laten landen van deze woorden in je hart. Kijk jezelf wat langer aan in de spiegel. Kijk in je eigen ogen. En spreek in geloof uit:

‘Ik ben waardevol in Gods ogen.
Wat anderen mij ook aandoen, zeggen en vinden.
Ik mag er zijn, zoals ik ben.
Ik doe er toe.
Er is ook voor mij een hoopvolle toekomst.
God ziet mij.’

‘Hij is dicht bij mensen die wanhopig zijn.
Hij redt de mensen die alle hoop hebben opgegeven.’
(Psalm 34:19, BB)

Jij bent een leven vol vrede, veiligheid en respect waard.

Zullen we samen bidden?
‘Als wanhoop elke hoop ontneemt, bidden we om nieuwe hemelse hoop. Raak ons beschadigde hart aan. O Heer, open wegen waardoor er verandering komt in beangstigende situaties. In de naam van Jezus, Gods Zoon. Amen.’

P.S. Ben je zelf slachtoffer van huiselijk geweld of ken je iemand in je omgeving, zoek hulp. Neem bijvoorbeeld contact op met de politie via 0900-8844, of ga naar de website van de overheid met veel informatie over waar je terechtkunt met je vragen en noden. Je kunt ook altijd contact opnemen met het coachingsteam van Ik Wonder Jou. Wij zijn geen professionele hulpverleners, maar willen je wel een luisterend oor bieden.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?