Ben jij de goedheid zelve?

17 juni 2022

Nou..
De komende dagen gaan we ontdekken wat de vrucht van de Geest is. En mag vandaag de vrucht ‘Goedheid’ je inspireren.

Onze hond, Coco, is een tijdje geleden overleden. Ja, dat was echt heel verdrietig. Hij was de goedheid zelve.
Zijn jij en ik de goedheid zelve? Groeit in ons de vrucht van goedheid?

Zeker! Je mag de zekerheid en het vertrouwen in je dragen dat je een kind van God bent als je je leven aan Hem hebt overgegeven. En daarmee verbind jij jezelf met God. Die verbinding heeft gevolgen voor je leven; de vrucht ‘goedheid’ zal gaan groeien.

Terwijl je dit leest, denk je misschien aan een aantal miskleunen die niets met ‘goedheid’ te maken hebben. Dikke fouten schieten door je gedachten en je denkt: 

‘Schiet toch op met die zoetsappige goedheid.’

Je hebt gelijk.
Wat heb je aan goedheid in een wereld, waar zoveel niet goed is.

Maar Zijn goedheid in jou, brengt goedheid in de mensen om je heen. Dat is toch geweldig! Stel je voor dat we, als Ik Wonder Jou – familie, ons nu allemaal realiseren wat al dat goeds van God in ons uit gaat werken. En vervolgens in ons gezin, onze contacten, op de werkvloer…

Dan zal onze Heer Jezus worden geprezen, omdat Hij zichtbaar is in jou. (Let op: dit zijn niet mijn woorden, maar Gods woord voor jou! En het gaat verder in 2 Tessalonicenzen 1:12) En je zult worden geprezen omdat je één bent met Hem, door de liefdevolle goedheid van God en van de Heer Jezus Christus.  2 Tessalonicenzen 1:12 BB 

Want door [het licht van] Gods Geest groeien goedheid, eerlijkheid en waarheid.  Efeziërs 5:9 BB    

Wat een prachtige gevolgen heeft het leven met God in je leven; goedheid, eerlijkheid en waarheid! Het is zo geweldig om christen te mogen zijn. Focus je op wat Gods goedheid gaat uitwerken in jou, in plaats van je de hele dag op je ‘faal-acties’ te focussen.

Ik wens je hemelse zegen! Wees vandaag de goedheid zelve.
En ben je even vergeten hoe dat werkt. Denk dan aan onze Coco… 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?