Ben je te lui om te bidden?

12 juli 2020

Onze hond Coco kan soms zo heerlijk lui zijn. Hij rekt zich uit op zijn kleed, knort wat en verroert zich niet. Je ziet aan alles dat hij zich uitstekend vermaakt. Ik loop de kamer binnen en dan weet ik gewoon, die gaat niet van zijn plek af.

Hij ligt daar zo ongelooflijk lui te zijn. Om naar mij toe te komen, moet hij zich helemaal omrollen. Helemaal zijn poten aanspannen en helemaal zijn poten voor elkaar plaatsen. 

“Veel te veel werk. Mij niet gezien. Ik ben er niet. Ik lig hier best”, hoor je onze Coco denken…

Hoe lui kun je zijn? Zo lui dus.

Blijf niet op jouw vertrouwde matje liggen. Sta op. Geloof wat Hij voor jou belooft.

In Johannes 14:12 zegt Jezus: “Luister goed! Ik zeg jullie: iedereen die in Mij gelooft, zal dezelfde dingen doen als Ik. Hij zal zelfs nog geweldiger dingen doen.” (BB)

Kom dus in actie en ga doen wat God graag ziet dat er door jouw leven heen kan gebeuren. 

  • Jij ziet onmogelijkheden, waar God mogelijkheden ziet.
  • Voor jou is veel onmogelijk, voor God is alles mogelijk.

Jakobus 4:2 zegt zelfs: “…de enige reden dat u niet hebt wat u wilt, is omdat u God er niet om vraagt.” (HTB)

Kom in actie. Blijf niet liggen op je matje. Wees niet te lui om te bidden. God is vol wijsheid. Als je niet krijgt wat je vraagt, betekent dit niet dat Hij niet van je houdt. Onze motieven en timing kunnen anders zijn. Gods wijsheid voor ons leven overstijgt dit alles.

Het is zo heerlijk om op God te kunnen vertrouwen. Vraag, bid en laat los. 

Als we dat doen, kunnen we pas echt relaxed leven. Daar is het matje van Coco niets bij! 🙂

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?