Ben je te druk om te bidden?

20200303

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben je te druk om te bidden?

Ik weet niet of je net als ik bent, maar als ik niet voorzichtig ben, kan mijn agenda snel vollopen met vergaderingen en andere activiteiten. Mijn tijd wordt dan letterlijk ‘opgeslokt’ door alles wat ik nog moet doen.

Jij weet waarschijnlijk ook dat als je niet uitkijkt, je heel snel veel te druk wordt. En al heel snel beïnvloedt het onze relatie met God en vergeten we te bidden.

Toch is gebed ons fundament. Daniël, een profeet van God en een belangrijk persoon in de regering van Koning Darius, vond altijd tijd om te bidden. Wel drie keer per dag!

Zijn werk was niet belangrijker dan zijn relatie met God. Hij zette doelbewust tijd opzij, ondanks alle tegenstand, zelfs toen bidden illegaal werd. Lees erover in Daniël 6:8-12.

Daniël bleef bidden, wat het Hem ook kostte!

En welke plaats heeft gebed in jouw leven? Is het altijd je eerste prioriteit, of is je agenda soms belangrijker? Ik moedig je vandaag aan om opnieuw te kiezen voor gebed. Vergeet geen intimiteit met God te hebben!

“Bid zonder ophouden.” (1 Thessalonicenzen 5:17, BB)

Als de Bijbel ons vraagt om te bidden zonder op te houden, dan is dat mogelijk! Morgen zullen we het hier verder over hebben…

Laten we samen bidden: “Heer, ik begin nu! Vergeef me alstublieft dat mijn agenda belangrijker was dan bidden. Wat het ook kost, ik wil kiezen voor gebed! Dank U wel voor deze geweldige gemeenschap met U. In Jezus’ naam, amen.” 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.