Ben je oververhit geraakt?

26 september 2022

Wat een zomer!
Het ene hitterecord na het andere wordt gebroken. Onze blauwe hortensia’s trekken het inmiddels ook niet meer. Ze laten hun koppie hangen.

Hoe zit het met jouw ‘koppie’?
Laat je die ook bij tijd en wijle hangen?
Of ben je compleet oververhit geraakt?

Jezus moet het ook heel warm hebben gehad toen Hij op het heetst van de dag bij de put aankwam. Hij had daar een ontmoeting met de Samaritaanse vrouw. Hij kreeg geen slok water van haar, maar zij ontving water van Hem waardoor ze eeuwig geen dorst meer zou hebben.

Als jij oververhit middenin een hevige strijd zit,
weet dat Jezus jouw dorst wil lessen.

Hij laat je nooit alleen!
Hij belooft Zijn nabijheid tot altijd!

‘Wees niet bang, want Ik ben met je.
Kijk niet angstig rond, want Ik ben je God.
Ik maak je sterk. Ik help je.
Ik houd je stevig vast en Ik kom voor je op.’ Jesaja 41:10 BB

Gods nabijheid is onze redding, troost, kracht, hulp, wijsheid en hoop!

Anastasia stuurde mij onlangs een kaartje. Ze is een trouwe lezer van Ik wonder jou. Ik opende de envelop en las de zin: ‘Ik ben bij je’. Toen rolden de tranen over mijn wangen. Deze vier woorden raakten mij op dat moment.

Als je in verhitte discussies bent met anderen of met jezelf, als je oververhit bent geraakt door te veel werk, te veel zorgen, te veel angst, dan wil ik je vandaag zo graag uitdagen om de volgende woorden in te drinken:

Ik ben bij je!

Zullen we samen bidden?
“Dat U bij ons bent, maakt alles anders! U maakt het verschil in ons leven. Wij zijn U intens dankbaar voor dit wonder in ons leven. Amen.”

 

Hoe jouw diepe put een ongekende bron van energie kan worden?
Tip 2 – Denk vandaag bij elke slok die je neemt ‘God is bij mij’.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?