Ben je moe?

20200312 14.30

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben je moe?

Een van de medewerkers van Jesus.net (de organisatie achter Ik Wonder Jou) heeft dit verhaal ooit met me gedeeld. Onderweg naar huis in de auto kwam ze een man tegen die een heleboel grote tassen droeg. Hij ging daardoor heel langzaam, stapje voor stapje, omdat Hij zoveel droeg. Ze stopte om hem te vragen of hij mee wilde rijden. Terwijl hij meereed kwam ze erachter dat het een voorganger was die op weg was om een gemeentelid te bezoeken. Wat een prachtig ‘toeval’!

We zijn vaak net zoals deze man: moe en te zwaar beladen. Hoewel we bij Jezus horen, voelen we soms de druk van het leven en denken we dat we gaan instorten door alle stress. Toch nodigt Jezus ons uit: Kom naar Mij als je moe bent. Kom naar Mij als je gebogen gaat onder het gewicht van je problemen! Ik zal je rust geven.” (Matteüs 11:28, BB)

Waarom voelen we soms dan zo’n zware lading? Laten we de volgende verzen eens bekijken: “Doe wat Ik je zeg. Leer van Mij. Want Ik ben vriendelijk en geduldig en bescheiden. Daarom zul je bij Mij innerlijke rust vinden. Want wat Ik je te doen zal geven, is niet te moeilijk of te zwaar voor je.” (Matteüs 11:29-30, BB)

  • De eerste stap is het neerleggen van onze lasten.
  • Daarna moeten we leren van onze lieve Meester.

Ik moedig je aan om tijd te besteden aan het lezen van de Bijbel. Leer ervan en word gevormd. Waarom? Omdat het Woord je helpt, je verandert en je bevrijdt!

Jezus zal je duidelijk laten zien wat je wel en wat je niet moet dragen. De last zal je niet meer verpletteren. Jezus zal laten zien wat Hij van je verwacht en je de vrede en kracht geven om dat ook te doen.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.