Ben je moe?

20200502 W.5.2 - Rust 2

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben je moe?

“Ben je moe, snel naar je bedje toe”, zei mijn moeder altijd. Eenmaal in bed zongen we samen het liedje: “Ik ga slapen, ik ben moe. Sluit mijn beide oogjes toe. Lieve Heer, hou deze nacht, over mij getrouw de wacht. Amen.” Daarna kreeg ik een kusje en werd het licht uitgedaan.

Saai, zo saai… als je moet gaan slapen!

Inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat te weinig slaap invloed heeft op ons hele zijn. Ons lichaam, onze concentratie, ons reactievermogen en onze gemoedstoestand. Slaap hoort bij onze eerste levensbehoeften, net als eten en drinken.

Maar denk jij ook vaak, net als ik: “Ja, maar ik moet nog zoveel doen? Als ik vanavond nog even doorbijt, kom ik er wel. Ik neem een extra bakje koffie en dan kan ik weer.”

In de Psalmen lezen we dat het geen zin heeft om van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te werken en te zwoegen. God komt met een andere tip: Hij vertelt jou dat Hij zal voorzien. Vertrouw erop dat Hij je geeft wat je nodig hebt, zelfs wanneer je slaapt.

“Het heeft geen zin om vroeg op te staan en tot laat te werken. Het heeft geen zin om zo te zwoegen voor je eten. Want aan de mensen die van Hem houden geeft de Heer wat ze nodig hebben, zelfs wanneer ze liggen te slapen.” (Psalm 127:2, BB)

Dus ontvang dat ‘kusje’ van Degene die voor je zorgt, en: Slaap lekker!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Fransca van den Aardweg op 2 mei 2020 om 3:48 am

    Zaterdagmorgen 5.44u. Het is zó fijn om s’morgens als het stil is buiten, de vogeltje hoort fluiten om dan in alle rust de bemoediging voor deze dag te horen/lezen.
    Daarna nog even een paar uurtjes slapen en verfrist de nieuwe dag tegemoet.
    Dank jullie voor de structuur die ik mee krijg.
    Groetjes Fransca 🙂

Laat een reactie achter