Ben je klaar voor Kerst?

IWJ 25.22 [20191222]

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben je klaar voor Kerst?

Deze kerstweek beleven we aan de hand van een aantal prachtige kerstliederen die de geboorte van Jezus vieren:

Joy to the world, the Lord is come!

Vreugde voor de wereld, de Heer is gekomen!

Let earth receive her King;

Laat de aarde haar Koning ontvangen;

Let every heart prepare Him room,

Laat er ruimte voor Hem zijn in elk hart,

And Heaven and nature sing.

En de Hemel en de natuur zingen,

Beluister deze prachtige Nederlandse versie van dit lied, gezongen door Joke Buis. 

Dit lied spoort Gods volk aan om zich voor te bereiden op de komst van Jezus. Net als Johannes de Doper dat deed. “Hij roept in de woestijn: Maak de weg vrij voor de Heer! Maak zijn wegen recht!’” (Markus 1:3, BB)  

Meer en meer vergeet deze wereld de ware betekenis van Kerst. Jezus is Gods geschenk aan de mensheid. Door Zijn komst biedt Jezus vrede, vrijheid en genezing aan. Hij verdient de hoogste plaats in ons leven en in onze harten.

Ben je klaar om een ​​wonder in je hart te ervaren? Ik nodig je uit om dit gebed met mij te bidden: “Lieve God, help me mijn aandacht op Jezus te richten tijdens deze kerstperiode, wanneer het zoveel gemakkelijker is om te focussen op veel andere dingen die veel minder waard zijn. Ik heb Uw hulp nodig, zodat mijn leven een weerspiegeling is van de ware betekenis van Kerst! Dank U, Jezus, dat U in mijn leven bent gekomen. Bedankt dat U me Uw vrede, Uw hoop, Uw liefde en Uw vreugde hebt gegeven. Bedankt dat U me het voorbeeld hebt laten zien van een leven waarin God Zichzelf liet zien, zelfs door zwakte heen.

Help me te onthouden dat U Immanuel bent, U bent God met ons, mijn grootste Schat. Tijdens deze kerstperiode, maar ook de rest van het jaar! Heer, vul mij met Uw Heilige Geest. Richt mijn hart en gedachten op U. Help me om mijn hart open te houden voor anderen, gefocust op hun nood en beschikbaar om Uw liefde te laten zien.

Dank U dat U mij nooit alleen hebt gelaten. Bedankt voor Uw aanwezigheid, dat U elke dag naast me bent. Bedankt dat U mij Uw geliefde kind heeft gemaakt, en dank U dat U er altijd voor me bent, wat er ook gebeurt. Bedankt voor Uw liefde in mijn leven.

Vader, ik hou van U en aanbid U. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Glenda Zuiderduin Martis op 22 december 2019 om 5:09 am

  Ja dank u ik wonder jou voor deze prachtige lied
  dat de hart van vele mensen met hoop vervuld!
  Nu is er hoop, nu is er hoop voor alle mensen!
  Dank U Lieve Jezus voor de hoop die U ons geeft
  in Uw Naam AMEN!!!