Ben je bang

20200314 W.3.Extra-1

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben je bang

Een storm van Corona raast over de wereld. We worden er op dit moment door overspoeld. Je luistert ernaar, schudt de informatie misschien van je af en doet je ding. Maar nu lijkt het alsof een enorme golf je dreigt te overspoelen. Hoe voorkom je dan dat angst en onzekerheid je helemaal overspoelt?

Laten we naar de Bijbel kijken. De vrienden van Jezus waren eens met hun boot midden op het water: “Het begon te stormen. De golven sloegen in de boot, zodat hij volliep.” (Markus 4:37, BB)

De vrienden van Jezus werden bang. De boot liep vol. Gewoon vol water. En Jezus was ook in die boot!

Overspoelt de angst jou? Loopt je boot vol?

Als het water tot je lippen staat, is Jezus bij je. Als jouw levensboot heen en weer wordt geschud door angst, wat moet je dan doen? 

Het verhaal gaat verder. We lezen dat Jezus slaapt… Slapen is het ultieme loslaten. Laat los wat je angstig vasthoudt en geef je angst in de handen van jouw Heer.

“Maar Jezus Zelf lag achter in de boot tegen het kussen te slapen. Ze maakten Hem wakker en riepen: “Meester! Kan het U dan niets schelen dat we zinken?” Jezus werd wakker en zei streng tegen de wind en het meer: “Zwijg! Wees stil!” En de wind ging liggen en het water werd helemaal rustig.” (Markus 4:38-39, BB)

Met Jezus in je boot ben je veilig in de storm. Als Hij woorden van rust in je hart spreekt, gaat de storm van angst liggen.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik geef mijn angst aan U over. Wilt U krachtige woorden van rust spreken in mijn hart? Dank U, dat U bij mij in de boot bent. Daardoor ben ik veilig. Ik vertrouw mijzelf en degene die mij zo lief zijn aan U toe. Uw bescherming over mijn leven is de grootste veiligheid die ik kan bedenken. Dank U, dat U vol rust bent in deze storm.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. RIA Dundas op 14 maart 2020 om 9:51 am

  Goede dag…ik zou /wil zo graag bemoedigt worden…het verhaal over angst heeft mij sterker gemaakt. God is Goed. De tyd waarin we nu leven is dat we serieus met God bezig moeten zijn elke dag/elk uur in ons leven…. Tot slot wens ik deze wedside VEEL succes in alles wat jullie zullen doen… GOD BLESS.



 2. Henk van der Stoep op 19 maart 2020 om 5:44 am

  Ja Jezus is de veilige plek voor dr storm die ons nu treft.
  Sterker nog Hij woont in ons dankzij Zijn volbrachte werk aan het kruis voor ons.
  Hij zond Zijn Geest die als een onderpand voor ons is en ons door dit leven heen loodst naar de veilige haven)de hemel) in waar een plaats voor ons is gemaakt door Jezus om voor altijd bij Hem te Zijn.
  Ik zal jullie niet als wezen achter laten
  Sprak Hij toen Hij naar de hemel opvoer om voor ons een plaats te bereiden. Want u mag Zijn waar ik ben voor eeuwig. Hou goede moet aantrok hen de wereld overwonnen.
  Ok kom u halen als uw plaats bereid is gemaakt
  WaT een redder niet alleen alle ziektes heeft Hij gedragen maar geeft ons ook het eeuwige leven met Hem.
  Kinderen van God zijn we geworden als we zijn offer aannemen en in Hem blijven zo als Hij in ons IS.

  HIJ KOMT ONS HALEN EN WINGAAN HEM TE GEMOED IN DR LUCHT.
  MET EEN OOGWENK . GRPREZEN IS ZIJN NAAM DE NAAM VAN JEZUS ONZE HEER.
  Onze toekomst is verzekerd dat heeft Hij beloofd. DUS VREES NIET IK BEN BIJ JE TOT AAN DE VOLEINDING VAN DE WERELD.
  GODS ZEGEN IN DDZE DONKDRE TIJD.