Ben je bang voor morgen?

IWJ Angst 3-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ben je bang voor morgen?

Niemand weet wat de morgen zal brengen, toch? Nou… ja en nee! God weet het. Maar wij niet. En angst kan de kop opsteken vanwege het feit dat we het niet weten. Het onbekende maakt ons bang.

Het lijkt een beetje op ‘s nachts rijden, voor de eerste keer op een weg die je niet kent. Het kan je bang maken. Maar… de koplampen van je auto helpen je om ver genoeg te zien en om veilig vooruit te komen. In zekere zin is het hetzelfde met Jezus!

Hij is het licht dat je elke dag begeleidt en bij je is. Dat betekent niet dat je nooit iets moeilijks zult tegenkomen. Maar Jezus is bij je en Hij weet wat je doormaakt. (Psalm 139:16, BB)

Bij Jezus is het allemaal een kwestie van vertrouwen en een verbond. Hij gaf Zijn leven om het jouwe te redden! Hij beloofde om voor je te zorgen… Dus maak je geen zorgen meer!

“En wat bent u bezorgd over de kleding? Kijk naar de lelies in het veld, hoe ze groeien; ze werken niet en spinnen niet; en Ik zeg u dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet gekleed ging als één van deze. Als God nu het gras op het veld, dat er vandaag is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, kleingelovigen? Wees daarom niet bezorgd en zeg niet: Wat zullen wij eten? of: Wat zullen wij drinken? of: Waarmee zullen wij ons kleden? Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt. Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden. Wees dan niet bezorgd over de dag van morgen, want de dag van morgen zal voor zichzelf zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad.” (Mattheüs 6: 28-34, HSV)

Ik hou van je met de liefde van de Heer. Ik weet dat de Heer daar is, heel dicht bij je, en dat Hij voor je zal zorgen.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.