Ben je bang voor de mening van anderen?

08 april 2021


“Wat zullen de mensen ervan zeggen?”

Ben je bang voor het oordeel van anderen? Gideon was dat ook. Hij deed het in zijn broek van angst. Hele gesprekken had hij al met God gehad en toch ging die angst maar niet weg. 

Ken je dat? Je hebt alles met God besproken, je twijfels bij Hem neergelegd, en je verlangens gedeeld… En dan nog voel je angst…

Gideon kreeg van God allemaal opdrachten. Hij had om een bevestiging van God gevraagd. “Als U ons echt uit deze ellende van honger gaat helpen, stuur dan een teken.” 

God geeft Gideon opdrachten. Hij moet onder andere een altaar bouwen. Dat kan natuurlijk prima, maar niet op de plek die God heeft bedacht! Crisis! 

Het moet middenin het dorp… Daar kan iedereen het zien! “Wat zullen de mensen wel niet zeggen?”

Ik hou van Gideon. Zo dapper als hij is, zo’n bangerd is hij ook. 

Maar toch: “En hij deed wat de Heer gezegd had. Maar hij was bang voor zijn familie en voor de mannen van zijn stad. Daarom durfde hij het niet overdag te doen, maar deed hij het ‘s nachts.” (Richters 6:27, BB) 

Wat een oplossing! Terwijl niemand keek, deed hij wat God vroeg. 

“De volgende morgen zagen de mannen van de stad dat het altaar van Baäl was vernield. En de heilige paal die ernaast had gestaan, was omgehakt. Ook zagen ze dat er een stier was geofferd op het nieuwe altaar dat was neergezet.” (vers 28)

Wow! Rigoureus was Gideon angstig aan de slag gegaan…

Als jij je aangevallen voelt, daag ik je uit om Gods leiding in jouw leven belangrijker te vinden dan wat ‘de mensen’ ervan zeggen.

Zet vandaag angstig een moedige stap. Houd moed! God is goed.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?