Ben ik afgeschreven als ik gescheiden ben?

26 april 2022

“Ik houd niet meer van je en ik ga nooit meer naar de kerk.”

Het gebeurde Elise. Moeder van drie kinderen en de vierde was op komst.
Ze belandde in de bijstand en heeft 18 jaar tijd nodig gehad om de scheiding te verwerken.

Scheiden doet lijden.

Wat nu?

Vragen waar ik je geen pasklaar antwoord op kan geven, omdat de complexiteit ervan niet te beschrijven is in onze korte ontmoeting via deze mail. Want is er sprake van een zeer gewelddadige relatie, ernstig verslaafde echtgenoot, een complete mismatch, overspel…?

Ik ben niet geroepen om te oordelen, maar ik ben geroepen om samen met je op te trekken in onze zoektocht, naar het leven samen met God.
Eén ding. Binnen alles wat onzeker is bij scheiden, is er een zekerheid:

Hoewel het leven complex is,
heelt Gods liefde compleet.

Zijn liefde voor jou  is helend voor je hart.
Of je relatie nu wel of niet te te herstellen is volgens jou.

Jezus werd door Zijn Vader verlaten terwijl Hij stierf aan het kruis om alles wat er in de wereld fout gaat op zich te nemen. God de Vader kon niet verbonden blijven met zonden. Zoals water en olie niet met elkaar te verbinden zijn. De scheiding tussen hen was een feit. Een onvoorstelbaar moment. De drieënig God, gescheiden.
En vlak voordat Jezus stierf riep Hij:
‘…Mijn God, mijn God, waarom heeft U Mij verlaten?’  (Matteüs 27:46,BB)

Op dit moment noemt Jezus God niet langer Zijn Vader, omdat de scheiding afstand bracht. Hij noemt Hem hier ‘God’..

De scheiding bleef niet voor eeuwig.
Door Jezus’ opstanding werd deze verbinding weer geheeld, zodat ook wij mogen uitzien naar heling in verbrokenheid.

Als jij je waardeloos voelt, schuldig, falend door een scheiding, weet dan dat Zijn liefde je nieuwe hoop geeft.

Let op, Ik ga nieuwe dingen doen! Nu gaan die beginnen! Let goed op! Ik zal een weg maken in de woestijn. Ik zal rivieren maken in de wildernis.” (Jesaja 43:19,BB)

Zullen we samen bidden?
Mijn leven is complex, maar U heelt mij compleet. Daar verlang ik naar en dat spreek ik uit in vertrouwen. Telkens en telkens weer. In Jezus’ Naam, amen.”

Verbeter je relaties, tip 7
Geef al je gebrokenheid aan Jezus. Voor Zijn liefde is geen enkele ingewikkelde situatie te complex.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?