Behoud de visie (gewoonte #1)

IWJ 26.1-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Behoud de visie (gewoonte #1)

We hebben allemaal onze kleine gewoontes in de ochtend. We zouden ze ook routines kunnen noemen, de eerste dingen die we ‘s morgens doen. De komende zeven dagen wil ik graag met jou door een serie heen gaan over deze eerste momenten, deze eerste dingen die we doen, deze eerste gedachten van de dag.

De eerste dag van het jaar lijkt een beetje op de eerste schooldag. Iedereen is gemotiveerd, klaar om alles te doen wat de leraar vraagt. We zetten al onze voornemens netjes op een lijstje. We willen bijvoorbeeld drie keer per week trainen, een evenwichtiger dieet volgen, een verslaving stoppen, een houding veranderen, en ga zo maar door.

Toch is er een ‘maar’ in dit verhaal… Het is goed om een voornemen te maken, maar je eraan houden is veel beter! ? Daarom zijn gewoontes krachtiger dan voornemens. Ze creëren een model, een dagelijks schema dat grotendeels bepaalt hoe we ons leven gaan leiden.

Het ontwikkelen van goede gewoontes helpt je om goede voornemens te houden! Ik heb bijvoorbeeld persoonlijk de gewoonte gemaakt om op lange termijn te schrijven voor Ik Wonder Jou, omdat het een belangrijke dagelijkse investering is. Het is nu ongeveer 300 dagen geleden dat ik de eerste keer deze dagelijkse bemoediging in het Nederlands stuurde. (Natuurlijk met de hulp van mijn mooie team, die ik bedank uit de grond van mijn hart!)

Wat mij motiveert is het zien van de vruchten die het draagt in de levens van lezers. Wanneer ik jullie verhalen lees, krijg ik een boost om door te gaan! ? Dus ik schrijf en bekijk video’s en boeken die jou zouden kunnen interesseren. Maar bovenal houd ik de visie van veranderde levens voor ogen. Net als Habakuk 2:2 zegt: “”Schrijf op wat Ik je zal laten zien. Schrijf het duidelijk op een schrijfplank, zodat de mensen het gemakkelijk kunnen lezen als ze voorbij lopen.” (BB)

Zo kan dus gewoonte #1 zijn voor jou: “Houd het visioen (of het doel) voor ogen!”

Noteer je voornemens en bekijk ze regelmatig. Omdat we elkaar elke dag weer ontmoeten verlang ik er diep naar dat je in je leven als christen zult slagen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.