Au! Dit zag ik niet aankomen

23 maart 2022

Ik ski zo snel als ik kan achter André aan. Het is mistig. Ik mag en moet en zal hem niet kwijtraken, want ik raak altijd al snel de weg kwijt, zeker met mist. Ineens voel ik hoe de punt van mijn ski over de andere punt gaat. Ik word gelanceerd en binnen een paar seconden lig ik plat op de grond. Au! Dit zag ik niet aankomen.

Jezus zag de klap wel aankomen.
Hij raakt nooit de weg kwijt, al is het mistig, al is het donker.
Hij wist het al ver van te voren, dat het pijnlijk zou worden.
De grootste pijn ooit stond Hem te wachten.

We lopen samen op weg naar Pasen, in onze zoektocht naar een krachtig leven in tijden van lijden. Iedereen maakt lijden mee, maar zoals Jezus dit moet doorstaan is mensonterend.

Jezus was de enige mens die ooit zonder zonde heeft geleefd en toch kreeg hij de hoogste straf.

Binnen een tijdsbestek van een paar uur ervoer Jezus de pijn en het onrecht dat niemand zou moeten doormaken. Vooral niet de enige zondeloze man die ooit heeft geleefd.

Hij werd verraden door Judas, gearresteerd door een menigte, in de steek gelaten door zijn discipelen, ontkend door Petrus, stond voor een rechtbank waar men hem bespotte met spottende vragen en valse beschuldigingen. Hij werd aangevallen, geblinddoekt, bespuugd, geslagen en met vuisten geslagen. En dit alles gebeurde voordat hij dat kruis naar Golgotha droeg.

“”Hij verdient de doodstraf!” Ze spuugden Hem in zijn gezicht en stompten Hem.” Matteüs 26:66-67, BB

“We hebben een Hogepriester die ons kan begrijpen als we zwak zijn. Want we hebben een Hogepriester die op dezelfde manier als wij met het kwaad te maken heeft gekregen. Maar Híj werd nooit ongehoorzaam aan God.” Hebreeën 4:15, BB

Als je door een moeilijke tijd gaat, weet dan dat Jezus je begrijpt. Als je pijn hebt, weet dan dat Jezus weet hoe dat voelt. Als je in de steek gelaten bent, weet dan dat Jezus met je meevoelt. Jezus ging door elke fysieke, spirituele en emotionele strijd en Hij kwam er als overwinnaar uit, zodat jij de overwinning van Hem kunt ontvangen.

Zullen we samen bidden?
“Als we in de mist van ons leven de weg kwijt dreigen te raken, brengt U ons dan weer dicht bij U. Wij willen U volgen. U heeft bewezen betrouwbaar te zijn. U begrijpt ons nog beter dan wij onszelf begrijpen. Wij prijzen U! Amen.”

Jouw leven is krachtig als Jezus’ lijden jouw lijden verzacht.

Vragen:

  1. Soms kun je het gevoel hebben dat God je niet begrijpt. Wat moet je in zo’n situatie onthouden?
  2. Waar kun je God vandaag voor prijzen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?