Argh! Een vliegje in mijn oog! ?

04 oktober 2020

Het is een warme zomerdag en ik fiets. De wind gaat door mijn haren en ik geniet. Ineens voel ik iets in mijn oog. Een vliegje. Zomaar. Ik rem zonder nadenken en doe alles eraan om die vlieg uit mijn oog te krijgen. In mijn beleving was het zo’n enorme grote, zwarte bromvlieg, maar zodra ik het beestje uit mijn oog heb gevist, blijkt het een ‘ieniemievliegje’ te zijn.

Ons oog is gevoelig…

Gisteren keken we al naar het verhaal van de blinde man die genezen werd door Jezus. Deze week wil ik verder inzoomen op dit verhaal, want we kunnen er veel lessen uit trekken…

“Toen spuugde Hij op de grond en maakte daarvan een modderpapje. Hij smeerde dat op de ogen van de blinde man en zei tegen hem: “Ga je wassen in de vijver van Siloam” (‘Siloam’ betekent ‘gestuurd’). De man ging daarheen en waste zich. Toen hij terugkwam, kon hij zien.” (Johannes 9:6-7)

Hoe vreemd is het dat Jezus een modderpapje maakt en dit in het oog smeert van een blinde die Hij onderweg tegenkomt? Ik zou zeggen: “Niet doen! Wat erg!” Een modderpapje in iemands oog zie ik niet zitten, zeker niet in het oog van een blinde.

Maar Jezus laat opnieuw zien, dat Zijn zienswijze anders is. Wij denken dat medische diagnoses en behandelplannen volgens de protocollen behoren te verlopen. 

Jezus maakt het onmogelijke mogelijk.

Hij spuugt op de grond. Met Zijn eigen spuug maakt Hij een modderpapje. Hoe bedenk je het? Spugen heeft iets vernederends. ‘Iemand uitspugen’ is helemaal klaar zijn met iemand. Jezus was helemaal klaar met de blindheid van deze man. Zo is Jezus ook klaar met jouw lijden. Hij spuugt erop. Hij is zelfs zo tégen lijden, dat Hij al jouw lijden op Zich heeft genomen. 

Jezus vermengt Zijn DNA met de aarde. Hij was op en top mens en toch ademt Hij Goddelijke genezing uit. 

Ik wens je vanuit het diepst van mijn hart toe dat je die Goddelijke genezing van Jezus in jouw leven mag gaan zien en beleven!

Laat Jezus dat ‘vliegje’ uit je oog halen, zodat je in staat bent om helder te kunnen zien. Fiets vrolijk deze dag tegemoet, ondanks alles, dankzij alles.

Zullen we samen bidden? “Open mijn ogen voor de wonderen die U in mijn leven wilt doen en die U nu al doet. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?