Wat te doen als je vertrouwen is beschadigd?

IWJ Relaties 5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wat te doen als je vertrouwen is beschadigd?

Vandaag bespreken we wat je kunt doen als een relatie wordt beschadigd. Iedereen kan ruzie hebben met iedereen, maar het is mogelijk om, met instemming van beide kanten, het opnieuw goed te maken. Om dit te laten gebeuren, is het noodzakelijk om het vertrouwen, dat is beschadigd of zelfs volledig vernietigd, opnieuw op te bouwen. En om daar te komen, is het belangrijk om de gemaakte fouten te herkennen en vervolgens de andere persoon te vergeven.

Vergeving is in feite essentieel om vertrouwen te herstellen. Zonder dit kan de verbroken relatie niet worden hersteld. Hier is wat je kunt doen…

  • Leg je probleem voor aan God. Vertel Hem je wond of schrijf het op. Wees volledig eerlijk. Vraag Hem om je te helpen vergeven.
  • Kies er dan, in Zijn aanwezigheid, voor om te vergeven. Omdat, zoals Jezus ons leerde bidden, Vergeef ons wat we verkeerd doen, net zoals wij ook de mensen vergeven die verkeerd tegen óns doen.(Mattheüs 6:12, BB)
  • Maak tenslotte een verklaring voor God, dat je hebt vergeven. En als je het op een stuk papier hebt geschreven, versnipper of verbrand het dan (uiteraard zonder het huis in brand te steken! :-)).

Wanneer je vergeeft, ben je vanaf dat moment vrij en zal de pijn minder beginnen te worden en uiteindelijk verdwijnen.

Soms komen we misschien in de verleiding om te zeggen: “Ik wacht totdat die persoon naar mij toekomt om vergeving te vragen, en dan pas zal ik vergeven!” Maar als die persoon nooit komt, blijven we gevangen en blijft het pijn doen.

Ontneem jezelf niet de vrijheid die gepaard gaat met vergeving. Je bent geboren om vrij te zijn, om te genieten van het leven dat God alleen voor jou heeft gereserveerd. Sta onvergevingsgezindheid niet toe om je leven, je vreugde, nog langer van je te laten stelen… Vergeef! God zal je helpen je vrij te maken door oprechte vergeving. Weet dat Hij het zal doen als je het Hem vraagt!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.