Als je niet kunt slapen…

15 april 2023

Het is vroeg in de ochtend. De zuster doet de eerste controles. Ik lig op de afdeling hartbewaking. Draden zijn verbonden met monitoren. Een infuus druppelt. Ik lig stil. Dat deed ik de hele nacht al, maar ik kon toch niet slapen. Elk uur heb ik op de klok voorbij zien komen.

Niet kunnen slapen is vreselijk, zeker als je moe bent. Maar misschien ben ik wel heel bijbels bezig, let op:

‘Daarom moeten we ook niet geestelijk slapen, zoals de andere mensen. Maar we moeten geestelijk wakker zijn en goed opletten en nuchter zijn.’  (1 Tessalonicenzen 5:6 BB)

Wakker ben ik wel.
Maar geestelijk wakker?

Je bent geestelijk wakker als je beseft waar het echt om gaat in het leven:
in Jezus geloven en Hem liefhebben boven alles.

Als je tijdens je dag en gedurende de ‘wakkere’ nacht dit meer en meer ‘oefent’, toepast, doet, erover leest, ernaar luistert, zal het gebeuren in je hart! Een constant ritme van genade zal je omgeven. Geen overslagen in je hartritme door zorgen en getob, twijfel en teleurstelling.

Als je wakker ligt, weet dan dat ik begrijp hoe je je voelt. Als je je zorgen maakt, is dat begrijpelijk. Maar berust daar niet in. Ik daag je uit om samen met mij het volgende uit te spreken:

‘Ik vertrouw U, Heer. U zorgt voor mij. U geeft rust in mijn hart. Met U gaat het ritme van genade kloppen in mijn leven. Ik zie ernaar uit hoe U dat verder gaat uitwerken. Al mijn zorgen, zijn voor morgen. Nu ben ik hier voor U.
Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?