Als er een schaap over de dam is …

16 juli 2022

Hé kuddedier!
Ja, zo wil je niet graag genoemd worden.

Gelijk heb je. Ik zit er ook niet op te wachten om op die manier aangesproken te worden. We willen ons onderscheiden toch? We willen uniek zijn omdat we geloven dat we uniek zijn.

Maar ik moet je teleurstellen. Als ik een trein uitstap, ben ik echt een ‘schaap’.
Ik weet nooit welke kant ik op moet. Ik volg de route waar de meeste mensen naartoe lopen.

Onderzoekers Jens Krause en John Dyer bestudeerden het gedrag van mensen in groepen. Een klein aantal proefpersonen kreeg een routebeschrijving. En wat bleek: er is een minderheid van slechts vijf procent nodig om een groep van meer dan 200 personen naar een bepaalde locatie te leiden. De onderzoekers zagen in de hal een duidelijke ‘slang’ van mensen ontstaan. Wat bijzonder was; de deelnemers uit de volggroep hadden niet het idee dat ze anderen achterna liepen.

Mijn vriend, doe geen slechte dingen, maar goede dingen.
Iemand die goed doet, is een kind van God. 3 Johannes 1:11 BB

Jullie moeten niet meer op dezelfde manier leven als de ongelovige mensen.
Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken [namelijk op Gods manier ]. Dan zullen jullie ook anders gaan leven. Dan zullen jullie weten wat Gods wil is. En alles wat Hij wil is goed, mooi en volmaakt. Romeinen 12:2 BB

Durf je los te maken van de menigte.
Durf koers te zetten in de richting waar Jezus je naartoe leidt.
Hoor bij die 5% die doelbewust voor de menigte uitloopt.
Neem de route van mildheid; zonder oordeel naar anderen omzien.
Neem de route van vergeving, liefhebben en daadkracht.

Zullen we samen bidden?
“Ik wil niets liever dan U volgen.
Waar anderen ook naar toe lopen, ik wil achter U aan lopen. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?