Alle zeilen bijzetten!

07 juli 2021

 

Deze serie over ‘Zeilen met God’, schrijf ik terwijl ik zelf op een zeilboot zit. Ik wil niets liever dan jou bemoedigen, aansporen en enthousiasmeren om het leven met de wind mee te zeilen. Hoe doe je dat? Volg deze serie en ga grote vissen vangen ? .

Een haven uitvaren heeft iets magisch! Een nieuw avontuur begint. Ik denk aan een eerdere vakantie, toen we vanuit Venetië koers zetten naar Kroatië. Om de overkant zo snel mogelijk te bereiken, zetten we alle zeilen bij. Hoe meer of groter de zeilen op een zeiljacht, des te sneller ga je. En ik hou van snel, dus huplakee…

Een paar koffietjes en broodjes verder is de kustlijn van Italië niet meer te zien, maar ook Kroatië is nergens te bekennen. Daar midden op het water komen dreigende wolken op ons af. Terug naar de haven in Italië is even ver als doorgaan naar Kroatië. 

Wat nu? Nu doorrrr… Geef niet op, vaar niet terug. Je weet waar je naartoe wilt. Houd moed! Laat je niet overmannen door de dreiging van de lucht en de verte die oneindig lijkt. Zelfs als dat betekent dat je voor even de zeilen moet strijken. Accepteer een pauze. Rust.

“Vergeet niet wat Ik tegen je heb gezegd: ‘Wees vastberaden en vol vertrouwen!’ Wees dus nooit bang. Want Ik, je Heer God, ben met je, waar je ook gaat.” (Jozua 1:9, BB)  

Maar dan…Als jij alle zeilen opnieuw moet bijzetten. Je doet wat je kunt als moeder, als collega, als werknemer, als leidinggevende, als buurman, dan is het zo belangrijk dat je vastberaden en vol vertrouwen blijft. Ook als je midden in de oceaan van alle bezigheden je eindpunt niet meer voor ogen hebt. 

Sluit je ogen,
zodat je God kunt zien.

Sluit je ogen,
zodat je jouw inspanningen los kunt laten
en alles aan God kunt laten.

Zullen we samen bidden?
“Hoe ik ook vaar in het leven, U bent bij mij. Wat een Zegen! U helpt mij om mijn bestemming te bereiken, ook al zie ik het even niet meer. Ik zet alle zeilen bij, U doet de rest. Amen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?