Al is de leugen nog zo snel…

19 april 2022

Al is de leugen nog zo snel,
de waarheid achterhaalt haar wel.

Jou wordt een enorme som geld beloofd, maar daar moet je wel wat voor doen..
Je moet liegen.

Wat doe je?
De soldaten die het graf van Jezus bewaakten, vertelden wat er was gebeurd. Het werd hoog opgenomen. De leiders bedachten een plan: lieg!

Ze besloten de soldaten veel geld te geven. En ze zeiden tegen hen: “Zeg maar dat zijn leerlingen Hem ‘s nachts hebben gestolen terwijl jullie sliepen.” De soldaten namen het geld aan en deden wat hun was gezegd. En nog steeds denken de Joden dat dit is wat er gebeurd is.(Matteüs 28:12, 13 en 15, BB) 

De soldaten hebben de voordelen van hun leugen laten overheersen.

  • Dit redde hun reputatie; “Straks denken de mensen dat we geen goede bewakers zijn!”
  • Ze werden rijk.

Na de intense beleving van een zware aardbeving, een ontmoeting met een engel uit de hemel, een steen die werd weggerold en een dode die weer ging lopen, moesten zij vertellen dat het niet waar was….

Mensen kunnen alles proberen wat ze willen om de waarheid te verbergen of ervoor weg te rennen. Maar God heeft het laatste woord. Hij is de soevereine, alwetende, almachtige God. Zijn waarheid staat vast en maakt ons vrij.

Al is de leugen nog zo snel,
de waarheid achterhaalt haar wel.

Klamp je vast aan de Waarheid van God
en je zult een rijk leven van vrede en zegen ontvangen.

Zullen we samen bidden?
Help ons Heer om ons niet te laten leiden door leugens. Wij geloven in Uw woord en geloven dat Uw waarheid ons op de hemelse levensweg leidt. Amen.

Jouw leven is krachtig als je de waarheid omarmt.

Vragen:

  1. Wat maakt het soms zo moeilijk om niet te liegen?
  2. De druk van de samenleving was groot bij de bewakers. Welke druk van mensen ervaar jij en zou je graag willen leren loslaten?
  3. Hoe bewaak jij je hart?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?