Al het zilver en goud zijn van God!

IWJ FB 2.15

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Al het zilver en goud zijn van God!

“Van Mij is het zilver en van Mij is het goud, spreekt de Heer van de legermachten.” (De Bijbel, Haggai 2:9)

Wanneer we verjaardagskaarten schrijven, wensen we onze familie en vrienden vaak gezondheid, geluk, vreugde, vrede, voorspoed, enzovoorts. Voorspoed, inclusief financiële voorspoed, is een veel voorkomend onderwerp in de Bijbel. Wist je dat er meer dan 2.000 verwijzingen naar geld staan in het Woord van God? Jezus sprak heel vaak over geld en rijkdom. Ik denk zelfs dat als Jezus ‘Ik Wonder Jou’ zou schrijven, Hij er elke derde e-mail over zou vertellen! Ook ik wil er zo nu en dan graag met je over praten, omdat het begrijpen van Jezus’ goddelijke principes je tot zegen kan zijn!

Hier is een belangrijke tekst over geld: “Geen één dienaar kan twee heren dienen. Want hij zal altijd meer van de één houden dan van de ander. Je kan niet God dienen, én Mammon.” De Farizeeërs, die hebzuchtig zijn, hoorden wat Jezus zei. En ze lachten Hem uit.” (De Bijbel, Lukas 16:13-14, BB)

Het probleem van rijkdom is niet geld zelf, maar de liefde ervoor. Je ‘vastklampen’ aan geld en daar je zekerheid in vinden. Dit is waarom de religieuze mensen in die tijd (de Farizeeën) Jezus voor gek verklaarden. Ze hielden van geld. Maar als God ons aanmoedigt om niet van geld te houden, dan is dat voor onze bestwil. God wil dat we gelukkig zijn!

“Want het verlangen naar geld is de bron van al het kwaad. Sommige mensen zijn het geloof kwijtgeraakt en in allerlei ellende terecht gekomen, doordat ze zo graag rijk wilden worden.” (De Bijbel, 1 Timotheüs 6:10, BB)

De Bijbel voegt daar nog toe… “Wees niet hebzuchtig, maar wees tevreden met wat jullie hebben. Want God heeft gezegd: “Ik zal je nooit in de steek laten. Ik zal je nooit verlaten.”” (Hebreeën 13:5, BB)

God heeft beloofd om je nooit in de steek te laten. Hij zal je nooit verlaten. Hij heeft de kracht en de wens om te voorzien in al je behoeften. Alles is van Hem, zelfs het goud en zilver. Mijn gebed is dat Hij je op alle manieren zegent! Moge God de wonderen in jouw leven doen, inclusief de financiële wonderen, die je nodig hebt!

Zo blij dat je bestaat!
Eric Célérier

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Maurits op 15 januari 2022 om 5:46 pm

  Mooi om te lezen dat God voor ons zorgt en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Iedereen heeft dat nodig, of je nu rijk bent of arm. 2. Jan Koopman op 4 maart 2023 om 7:41 pm

  Ik moet denken aan hoe wij mensen met de aarde omgaan. Hoe wij haar plunderen, leegroven, verdelen, uitbuiten.
  Hoe wij het ons toe-eigenen. Goud, Zilver, Olie, Bossen en Zeeën.
  Er menen eigenaar van te kunnen worden en er ons aan verrijken.
  Het is niet van ons. Alles is van God onze Schepper. Hij die alles schiep en zag dat het zeer goed was..
  Ons opdraagt om voor de schepping te zorgen. Naar armen en wezen om te zien.
  Een liedje zegr: “Er is genoeg voor iedereen…” En zo is het..
  Uiteindelijk moeten we alles loslaten en verantwoording afleggen, ik denk ook voor de armoede in de wereld en het omgaan met vluchtelingen.
  Want Heer, alles is van U!
  Vergeef ons onze grote schuld.