Ademen is van levensbelang, net als bidden.

IWJ 13.18-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ademen is van levensbelang, net als bidden.

Ik hoop dat je deze ochtend gezond en vol met energie bent. Klaar om de dag en de week met vreugde tegemoet te gaan!

Ik weet zeker dat er vandaag veel dingen zijn waar je nog over na moet denken of die je nog moet regelen. Ik weet ook zeker dat er één ding is dat je niet op je to-do lijst hebt geschreven, maar waar je niet zonder kan… Ademen!

Dit gebeurt zonder dat je er over na hebt gedacht of dat je ervoor gekozen hebt. Toch heb je een natuurlijke behoefte om continu te ademen. Een mens ademt zo’n 20.000 keer per dag. Gelukkig hoef je niet over iedere ademteug na te denken. Je hebt het ademen niet gepland, je doet het gewoon.

Op dezelfde manier zijn gebed, communicatie en verbinding met God onmisbaar voor een leven met Jezus. Het is essentieel om iedere dag de tijd nemen om met God te praten en Zijn advies te ontvangen. Dat doe ik ook iedere dag, zelfs voordat ik mijn bed uit ga. Ik richt mijn gedachten op God, op Zijn grootheid, op Zijn goedheid, op Zijn liefde. Ik adem in en adem uit. Ik ontvang Zijn leven en geef Hem mijn leven. 

Verbinding met God houdt je iedere dag “levendig”. Het is absoluut onmisbaar. Het is meer dan een gewoonte, het is een levensstijl. Na verloop van tijd wordt praten met God en naar Hem luisteren net zo normaal als ademen.

Ik bid dat je de aanwezigheid van God zal ervaren door dit mooie aanbiddingslied “Breathe” van Hillsong.

Ik bid dat je een gezegende week hebt!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Martien op 13 november 2019 om 9:45 pm

  Heel hartelijk bedankt voor alle mooie berichten die ik iedere dag krijg.
  Ik maak er iedere dag gebruik van.
  Het geeft me een fantastisch gevoel en ik ben happy.

  DUIZEND MAAL DANK
  IK ZING OOK GRAAG ZULKE MOOIE LIEDJES SAMEN MET ANDERE MENSEN
  EN IK DOE DAT OOK.