Accepteer de mening van je hemelse Vader!

IWJ FB 2.25-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Accepteer de mening van je hemelse Vader!

Je hemelse Vader denkt, spreekt en handelt niet zoals een mens. Hij is perfect, uniek en superieur in de manier waarop Hij dingen ziet. Zijn kijk op een situatie is altijd rechtvaardig en doordrenkt met heiligheid.

“[ De Heer zegt: ] “Want mijn plannen zijn niet jullie plannen. En Ik doe de dingen op een andere manier dan jullie, zegt de Heer.” (Jesaja 55:9, BB)

De maatschappij geeft ons ‘referentiekaders’ om je gezinsleven, je professionele leven en je emoties te evalueren. Tv-shows en tijdschriften laten je zien wat het ‘perfecte’ leven is met artikelen als “De 10 principes voor een goed huwelijk” en “De 15 stappen naar persoonlijk geluk”.

Er is een andere manier van kijken, namelijk door Gods perspectief! Als je Gods visie over een situatie accepteert, betekent dat dat je kiest om te geloven dat Hij gelijk heeft en dat Hij voor jou is, zelfs als je het niet helemaal begrijpt.

Als er heel veel vragen in je opkomen, probeer dan niet alles direct te beantwoorden en op te lossen. Wacht rustig en vertrouw op God (zie Jesaja 30:15, BB). Raadpleeg de Heer; vraag Hem om Zijn raad. Zoek Zijn advies, want Zijn gedachten zijn niet hetzelfde als die van jou zegt de Bijbel.

God troost je altijd, brengt licht in je situatie en plaatst jou op de goede weg. Vertrouw op Hem en je zult de juiste beslissingen nemen.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.