Aan tafel!

20200409 W.4.5 - Pasen 1 (witte donderdag)

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Aan tafel!

Met vrienden aan tafel gezellig eten, is echt mijn ding. Daar word ik gelukkig van. Ik kan me erop verheugen om een gerecht dampend uit de oven te halen en dan de geuren de kamer te laten vullen. Mmmmm, de gedachte alleen al…

Jezus had ook zo’n bijzonder vooruitzicht. Die avond zou Hij ook samen met Zijn vrienden eten.

Terwijl ik naar de Jumbo rijd om mijn boodschappen te halen voor de maaltijd, bereiden de vrienden van Jezus de maaltijd voor. Ze hadden geen idee wat hen te wachten stond. Jezus zelf was alleen. Het was een zware dag voor Hem. Hij huilde, alleen in een olijfboomgaard, de Hof van Getsemane. En Hij was doodsbang… (zie Lukas 22:41-44)

Deze dag was ook het Joodse paasfeest. De bevrijding uit Egypte werd gevierd. (zie Exodus 12:14)

Hoe kon Jezus aan tafel gaan met zo’n doodsangst? In alles liet Jezus deze avond opnieuw zien, dat Hij was gekomen om te dienen. Hij knielde neer en waste voor de maaltijd de voeten van Zijn vrienden. Aan tafel brak Hij het brood en deelde het uit. Jezus was een supervriend. Een betere kun je je niet bedenken. 

Als ik me doodsbang zou voelen, zou ik al gaan huilen als mijn vrienden met hun jas nog aan in de gang zouden staan. Wat?! Ik zou de maaltijd afzeggen… Ik zou… 

Jezus doet dat niet. Deze donderdag heet ‘Witte Donderdag’. Wit staat voor rein, heilig, goed en vreugdevol. Jezus neemt in de gang onze donkere, besmette, vieze jas aan en schenkt ons Zijn witte jas.

“Zie het Lam van God, Dat de zonde van de wereld wegneemt!” (Johannes 1:29, HSV)  

Luister met je hart naar de volgende woorden die Jezus tegen jou wil zeggen: “Welkom bij Mij aan tafel. Waar verlang je naar? Voel je je een slaaf van je werk, je negatieve gedachten, je familie, je zorgen, je ziekte? Ik wil je vrij maken. Schenk mij alles wat je vasthoudt, dan schenk Ik jou mijn vergeving en bevrijding. Ik gun jou verlossing!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Mirjam op 9 april 2020 om 2:50 pm

    Moooooiiii
    Gezegende paasdagen lieve mensen bij Jesusnet.
    Tot gauw weer ????

    Mirjam.