Aan lager wal raken

04 juli 2021

 

Deze serie over ‘Zeilen met God’, schrijf ik terwijl ik zelf op een zeilboot zit. Ik wil niets liever dan jou bemoedigen, aansporen en enthousiasmeren om het leven met de wind mee te zeilen. Hoe doe je dat? Volg deze serie en ga grote vissen vangen.

Ben jij wel eens aan lager wal geraakt?
Je staat er niet al te best voor…

Maak je een moeilijke periode door?
Heb je een fortuin verloren of ben je aan de drank geraakt?

In de zeilwereld worden de termen hogerwal en lagerwal gebruikt om de kant van het land ten opzichte van de windrichting aan te geven. 

  • Hogerwal is de wal waar de wind vandaan komt.
  • Lagerwal is de wal waar de wind naartoe gaat. 

Ja, en? Dus?

In Nederland waait het altijd. Vertel mij wat. Terwijl ik dit schrijf, zeil ik met mijn allerliefste lief in de buurt van Urk.

Lig je aan hogerwal, dan is het wegvaren van de kant simpel. De wind helpt. Jouw schip wordt van de kant af geblazen.
Ligt je schip aan lagerwal, dan blaast de wind je weer richting de wal. Wegvaren met harde wind is dan echt een gedoe. De wind duwt je steeds weer terug. 

Net als die zak chips naturel. Mijn hand gaat er steeds weer in en ik eet de zak leeg. Het is alsof een wind mijn hand erin duwt, alsof de verleiding je terugwerpt naar de plek waar je niet wilt zijn…

De Bijbel zegt in 1 Korintiërs 10:13 (BB): “Maar als je in de verleiding komt om iets verkeerds te doen, bedenk dan dit. Geen één verleiding is zó groot, dat je er niet tegenop zou kunnen. Want God laat je nooit in de steek. Hij zal niet toestaan dat je het zó moeilijk krijgt, dat je het niet meer aankan. Want Hij zal, als er verleidingen komen, ook voor de oplossing zorgen. Daardoor zul je sterk genoeg zijn om de juiste beslissingen te nemen.  

Ben je aan lager wal geraakt? Je wil zo graag veranderen, maar de wind blaast je steeds weer terug? 

Hou moed!
God is goed.

Hij belooft in 1 Korintiërs 10:13 dat Hij ook voor oplossingen zal zorgen. Ook voor jou. 

Mag God de juiste wind in je leven blazen, zodat het wél lukt?
Ik daag je uit om in vertrouwen Hem jouw levensvragen te stellen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?