38 jaar ziek zijn…

08 september 2020

Ik was in één dag ziek. Ik zou die avond spreken op een kerstevent. Schilderijen zouden onthuld worden met een heel koor erbij, maar nu kon ik niets meer. Wat voelde ik mij zielig. Wat had ik een medelijden met mijzelf. Al een hele dag lag ik in mijn bed. Een hele dag ziek!

Je zou maar 38 jaar lang ziek zijn, dat is 13.870 dagen… Dat is pas lang!

In de Bijbel lezen we over een man die bij het bad van Betesda lang. Hij was al 38 jaar lang ziek. Ik heb medelijden met hem.

“In Jeruzalem is bij de Schaapspoort een vijver om te baden. Die plek wordt in het Hebreeuws ‘Betesda’ [ (= ‘huis van medelijden’) ] genoemd. Er zijn vijf zuilengangen omheen gebouwd. In die gangen lagen allerlei zieke, blinde, kreupele en verlamde mensen.” (Johannes 5:2-3, BB)

Wat deden al die mensen daar? Ze lagen te wachten… Waarop? “Ze lagen daar te wachten tot het water zou gaan bewegen. Want af en toe daalde er een engel in de vijver neer. Dan bewoog het water. Wie daarna het eerst in het water kwam, werd genezen. Het maakte niet uit wat voor ziekte hij had.” (Johannes 5:3-4, BB)

38 jaar is lang. Israël reisde 38 jaar lang door de woestijn nadat ze de wetten hadden ontvangen in de woestijn, de tabernakel hadden gebouwd, de terugkeer van de verspieders… Een tocht van lijden en afzien. Een tocht van hoop en verlangen naar bevrijding en herstel.

Zo lag deze man daar ook; wachtend op bevrijding en herstel. “Jezus zag hem liggen. Hij wist dat hij daar al heel lang was. Hij vroeg hem: “Wil je gezond worden?”” (Johannes 5:6, BB)

Waar wacht jij al heel lang op? Waar wil jij gezond in worden? Vertel het jouw Hemelse Vader. “Hij troost de bedroefde mensen. Hij verbindt hun wonden.” (Psalm 147:3, BB)

Zullen we samen bidden? “Mijn Geneesheer bent U, dat zult U altijd zijn en altijd blijven. Ik vertrouw op U. Wilt U herstel spreken in mijn leven. In Uw naam alleen, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?