2021: Welkom!

01 januari 2021

Goede voornemens lukken als je een aantal stappen durft te zetten.

Vandaag: Besef dat je met God opnieuw kunt beginnen. 

Tip: Schrijf woorden van HOOP en LIEFDE op!

Gelukkig nieuwjaar! Kon je een beetje wakker worden vanochtend? 

Voor je ligt een nieuw hoofdstuk van je levensboek. Alles is nog schoon, strak en stevig. De lege bladzijden zitten zelfs nog een beetje aan elkaar vast. De harde kaft glanst en het is opengeslagen op de eerste pagina. Het is jouw boek!

  • Wat wil je dat er vandaag in ieder geval op de eerste bladzijde komt te staan? 
  • Of laat je deze pagina door anderen invullen? 
  • Wat gaat jouw levensverhaal voor dit jaar worden?

Ik heb goed nieuws! Het is in jouw leven nog nooit eerder 1 januari 2021 geweest. Dat biedt vooruitzicht. Dat maakt deze dag zo bijzonder. Dit wordt jouw jaar!

Israël leefde lange tijd in ballingschap. Ze verlangden naar een nieuw leven, naar bevrijding. God spreekt ze dan als een liefdevolle Vader toe. Hij spreekt woorden van HOOP over hen uit:

Let op, Ik ga nieuwe dingen doen! Nu gaan die beginnen! Let goed op! Ik zal een weg maken in de woestijn. Ik zal rivieren maken in de wildernis. (Jesaja 43:19, BB)  

Zo wil God ook jouw Vader zijn in 2021. Hij spreekt HOOP uit over jou.

  • HOOP, voor als je het gevoel hebt dat 2020 een ballingschap voor je is geweest.
  • HOOP, voor als het coronavirus of andere omstandigheden je leven hebben beknot. 

Je mag weten: met God kun je hoopvol het nieuwe jaar in. Ik moedig je aan om in jouw nieuwe hoofdstuk van 2021 te schrijven: “U gaat iets nieuws in mijn leven brengen. Een weg in de woestijn. Het onmogelijke maakt U mogelijk. Dank U!”

De deur voor 365 nieuwe dagen staat voor je open. Welkom!

Tip: Laat dit jaar de pagina’s niet door anderen of omstandigheden bekrassen. Kies voor het schrijven van woorden van LIEFDE en HOOP van God.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?