2021… het beste komt!

12 januari 2021


2020 ligt inmiddels een paar dagen achter ons. 2020, een onvergetelijk jaar dat voor veel mensen vol verlies en verdriet zat. 2020 was alsof je online een nieuw kostuum had besteld, maar er werd een roeispaan afgeleverd. Ehm… Dat had je niet verwacht… Op de verpakking check je voor de zekerheid het afleveradres. Dat klopt. Op de pakbon staat: “Roei met de riemen die je hebt.” 

2020 was een jaar vol onverwachte wendingen. 2020 liet ons pijnlijk zien dat we ons vertrouwen niet volledig kunnen stellen op onszelf, mensen, de overheid of de economie.

“Vertrouw met je hele hart op de Heer, en vertrouw niet op je eigen wijsheid. Overleg al je plannen met Hem. Dan zal Hij je leven leiden.” (Spreuken 3:5-6, BB)

Terwijl 2021 zich nog verder moet ontvouwen, vouw elke dag je handen. 

Zorg dat je God beter leert kennen. Maak er een prioriteit van. “Overleg al je plannen met Hem.”

Laat je dit jaar niet zomaar overrompelen met leveringen die je niet besteld had. Praat met God. Vertel Hem je pijn, moeite, zorgen, angsten en wensen. Als je wantrouwen ervaart door alle turbulentie om je heen, vertrouw God dan wel. God belooft dat Hij je paden recht zal maken. 

Een recht pad loopt zoveel sneller! 

Jaren geleden nam mijn man, André, mij mee naar de Spaanse Pyreneeën. We gingen samen de top van de hoogste berg beklimmen. Naarmate we hoger kwamen, werden de paden smaller en grilliger. Na een half uur lopen (zeg gerust ‘klimmen’), keek ik achterom. “Huh? Heb ik in al die tijd maar zo’n korte afstand afgelegd?”

Een recht pad loopt zoveel sneller dan kronkelpaden.

Ik daag je uit voor vandaag: Vertrouw de Heer met heel je hart.

Met God in jouw leven, kun je versnellen over een recht pad.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?