1 miljoen mensen voelen zich eenzaam. En jij?

20200418 Eenzaamheid 6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | 1 miljoen mensen voelen zich eenzaam. En jij?

Mocht je denken dat jij de enige bent die zich eenzaam voelt, dan heb je het mis. Naast jou nog minstens 1.000.000 andere mensen.

Nee! Echt? Dat is veel. Dan is het blijkbaar normaal en moet ik het accepteren?

“Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij Mij verlaten?” (Matteus 27:46, BB)

Jezus roept het uit. Hij gaat door een diep dal. Pijn, vernedering, afwijzing en doodsangst… Jezus kent het. Eenzaam ging Hij alleen door een ellendige fase in Zijn leven. Waarom deed Hij dat? In dit eenzame lijden, droeg Hij jouw lijden, jouw gevoel van verlatenheid.

Als Hij het draagt, moet jij dan nog je best doen om het te dragen? Nee. Hij draagt het voor je, maar je mag Hem wel helpen tillen. 

Hoe kan je dat dan doen? Door te ontvangen. Accepteren. Zonder dat jij er ingewikkelde capriolen voor uit hoeft te halen, mag je ontvangen wat je nodig hebt. Dat noem je nou ‘genade’. Je krijgt het zomaar, voor niets. Niet verdiend.

Vandaag komt Hij naar je toe om je niet alleen te vertellen dat Hij jouw eenzaamheid meevoelt, maar Hij komt je ook vertellen dat Hij het voor je gedragen heeft.

Hoor Hem spreken tot je hart: “Ik ben hier voor jou. Mag Ik het schrijnende gevoel van diepe eenzaamheid van je overnemen? Ik neem jouw handen in Mijn handen en laat je niet los. Samen gaan we er doorheen. En Ik heb goed nieuws voor je: Ik heb gewonnen! Ik heb de strijd die jij nu voert al gewonnen. Samen staan we aan de goede kant. Laten we nu al vieren dat het lukt. Nu al vieren dat je niet alleen bent, ook al voel je je alleen. Nu al vieren, dat je Mijn krachtige kind bent. Heb geduld met jezelf. Neem de tijd, samen met Mij. Ik hou van je!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.